Čeka se zvanična potvrda

Kenan Pirić ima novi klub: Potpisuje ugovor na dvije godine vrijedan dva miliona eura

Esmer Oštraković, foto: T. Hebib

Nakon što je krajem sezone otišao sa Kipra, u posljednje vrijeme se Kenan Pirić povezivao sa nekoliko klubova u kojima bi mogao nastaviti svoju fudbalsku karijeru.

U protekle dvije godine Pirić je sa dosta uspjeha branio na golu AEK-a iz Larnace, ali po završetku sezone došlo je vrijeme za razlaz.

Posebno dobre partije Pirić je pružao u Evropskoj ligi gdje je sasvim sigurno skrenuo pažnju na sebe, a nije dugo reprezentativac Bosne i Hercegovine bio bez kluba.

Nekoliko klubova se raspitivalo za njegove usluge, a navodno su veliki nteres pokazale ekipe Arisa, te Rostova, međutim Pirić se nije odlučio niti za jednu od ove dvije destinacije.

On će svoju karijeru nastaviti u Turskoj, a potpisat će ugovor na dvije godine sa ekipom Antalyaspora.

Nezvanične informacije do kojh je došao SportSport kažu da je Pirić dogovorio ugovor na dvije godine, te da će je ugovor u te dvije godine vrijedan ukupno dva miliona eura bruto.

Jasno je da će od tog novca i Kenan Pirić jako dobro zaraditi, ali još uvijek se zvanična potvrda transfera čeka od strane njegovog novog kluba.

Pirić je sasvim sigurno impresionirao čelnike Antalyasproa i na prijateljskoj utakmici naše reprezentacije protiv Italije na kojoj je bio zaista fenomenalan na golu.

Pirić ima iskustvo branjenja u Turskoj jer je prije dvije godine nosio res Goztepea iz kojeg je i otišao na Kipar.

Kada je riječ o reprezentaciji Bosne i Hercegovine sakupio je ukupno osam nastupa u najdražem dresu.

Nije Pirić jedini reprezentativac Bosne i Hercegovine koji će ovog ljeta promijeniti sredinu, jer će isto uraditi i Ahmedhodžić, a vrlo vjerovatno i Demirović, pa možda i Dedić.

Naime, Ahmedhodžić se povezuje sa nekoliko klubova iz Serije A, a navodno su najveći interes za njegove usluge pokazali Napoli i Atalanta.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Sa druge strane Demirović također navodno ima ponude Milana i Rome, ali se u priču prije nekoliko dana uključila i ekipa Stuttgarta koja ga želi dvoesti u svoje redove.

Kada je riječ o Dediću i on se nalazi na radaru Napolija, ali je veliki interes pokazao i Inter, te ostaje da vidimo kakve će odluke donijeti naši reprezentativci.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.