Dosta Zmajeva pred transferima: Slijedi iskorak u karijeri za Gigovića, Pirića, Ahmedhodžića...

Ljetni prijelazni rok uskoro počinje

Dosta Zmajeva pred transferima: Slijedi iskorak u karijeri za Gigovića, Pirića, Ahmedhodžića...

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Jednu novu fudbalsku reprezentaciju gledali smo u dvije junske utakmice protiv Engleske i Italije. Mnogi momci koji su igrali te dvije utakmice na ljeto će napraviti transfere, većina korak naprijed u karijeri.

Nakon ispadanja u polufinalu baraža za EURO od Ukrajine smijenjen je selektor Savo Milošević. Stigao je Sergej Barbarez s novim stručnim štabom i s ljudima omiljenim bh. navijačima poput Papca, Hrgovića, Bajramovića, Hasagića i drugih, a tu je kao direktor svih reprezentacija Emir Spahić.

Neki fudbaleri poput Pjanića, Šehića i Stevanovića su se oprostili od reprezentacije, a na spisku za utakmice u junu protiv Engleske i Italije našlo se čak osam debitanata, što na početnom spisku, što naknadnim pozivima nakon otkaza još nekih bitnih fudbalera poput Dedića, Kolašinca ili Krunića.

Stoga su šansu protiv trenutno dvije najbolje reprezentacije u Evropi (viceprvak i prvak) šansu dobili neki novi momci i naša reprezentacija je u jednom novom sastavu upisala dva poraza, no dala naznake da se u budućnosti možemo nečemu nadati i da bi sve ovo mogao biti jedan početak uspona nakon što smo deset godina od nastupa u Brazilu postepeno padali. 

Više Zmajeva u Engleskoj i Italiji?

Ono što sada slijedi jeste odmor (barem za naše fudbalere), te ljetni prijelazni rok u kojem će dosta igrača koji su igrali protiv Engleske i Italije promijeniti klubove.

Što se trojice golmana tiče, izvjesno je da će klub promijeniti Kenan Pirić kojem je istekao ugovor AEK-om iz Larnace gdje je na kraju sezone na Kipru dobio čak četiri nagrade.

Oglasi

Engleski mediji su prije nekoliko dana pisali kako bi mogao pojačati povratnika u Premier ligu, tim Southamptona, a ono što je sigurno je to da se dodatno preporučio sinoćnjom partijom u Empoliju protiv Italije. 

Anel Ahmedhodžić je sa Sheffield Unitedom ispao iz Premier lige, no gotovo je sigurno da neće ponovo igrati drugi rang takmičenja. Sjajni bh. stoper na radaru je Atalante i Napolija.

Jedan od onih koji bi mogao napraviti korak bliže Bosni i Hercegovini, barem geografski, je Nihad Mujakić. Spominje se da bi bivši igrač FK Sarajevo iz Ankaragucua mogao preći u beogradski Partizan koji će ovog ljeta napustiti Siniša Saničanin.

Tarik Muharemović je pokazao šta zna kao kapiten Juve Next Gen ekipe. Pitanje je da li će ga novi trener priključiti prvoj ekipi ili će ga možda Stara dama poslati negdje na posudbu.

Denis Huseinbašić je ispao s Kolnom iz Bundeslige i ostaje da vidimo da li će ovaj veznjak mijenjati klub, dok bi u Englesku mogao i Armin Gigović koji je impresionirao bh. navijače na dva junska nastupa.

Oglasi

Od veznjaka bi također transfer mogao da napravi Haris Hajradinović koji iza sebe ima sjajnu sezonu u Turskoj. Opcije su također Engleska i Italija.

Haris Tabaković je u dresu Herthe bio drugi strijelac Cvajte i za očekivati je da tim iz Berlina proda našeg napadača. Postoji dosta interesa iz ranga iznad. 

A u rangu iznad dominirao je, što ne radi u reprezentaciji, Ermedin Demirović. U dresu Augsburga je upisao 15 golova i dodao devet asistencija, te su se ranije spominjali mogući odlasci u Bayern ili Borussiju Dortmund.

Bilo kako bilo, ostaje da sačekamo ljetni prijelazni rok i vidimo šta će se dešavati. Potencijala sigurno ima, no on treba da se maksimalno iskoristi kako bi naša selekcija ponovo krenula put najboljih evropskih i svjetskih selekcija. 

Top Komentari

Brazuka
Husaric može sa vama kako hoce
1 1
LaoCe
hahahah, momci nastavljaju sa bajkama.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti