Luda noć na Kipru: Deset golova na utakmici i remi, akteri i bh. reprezentativci Pirić i Miličević
FOTO: EPA

Hokejaški rezultat

Luda noć na Kipru: Deset golova na utakmici i remi, akteri i bh. reprezentativci Pirić i Miličević

A. Beganović

Drugo kolo Prve lige Kipra donijelo je i pomalo nevjerovatan meč na kojem je viđeno nevjerovatnih deset pogodaka, a među akterima su bili i bosanskohercegovački reprezentativci Kenan Pirić i Hrvoje Miličević.

Naime, AEK Larnaca, čije boje brane pomenuti bh. reprezentativci, na domaćem terenu je remizirao sa Achnasom, koji je sjajno otvorio meč.

Igrala se 4. minuta kada je za goste dosuđen penal. Siguran s bijele tačke bio je Ilia, a isti igrač je dva minuta kasnije ponovo savladao bosanskohercegovačkog reprezentativca Pirića.

No, nisu domaći gubili glavu i deset minuta kasnije preko Sola smanjuju na 1:2, ali pet minuta nakon toga Achnas ponovo dolazi do dva gola prednosti. Ovaj put pogodio je Lipski.

Ipak, nije tu bio kraj uzbuđenjima u prvom dijelu, odnosno Sol iz penala u 28. minuti pogađa za 2:3, a samo dva minuta kasnije na semaforu je stajalo 3:3. Mrežu gostiju pogodio je Tričkovski.

Oglasi

I kada se očekivao kraj prvog dijela Sol postiže pogodak za potpuni preokret AEK-a, ali duboko u sudijskoj nadoknadi vremena Illia je po treći put nadmudrio Pirića.

Očito nezadovoljan igrom svoje odbrane trener domaće ekipe od prvog minuta drugog dijela na teren šalje Miličevića, koji je zamijenio Tomovića.

U drugom dijelu obje ekipe su "zategle" svoje odbrambene redove, a rezultat se nije mijenjao do 73. minute kada je Sol ponovo doveo AEK do prednosti.

Ipak, gosti nisu rekli svoju posljednju riječ, odnosno u 86. minuti su preko Lomoteyja stigli do pogotka, za kasnije će se ispostaviti, konačnih 5:5.

Postigao je AEK još jedan pogodak u sudijskoj nadoknadi, ali je nakon reakcije iz VAR sobe poništen. Na kraju u fudbalu rijetko viđenih 5:5.

Treba dodati da se po prvi put u zapisniku našao i nekadašnji fudbaler Željezničara, Santos, koji je stigao u AEK prije nekih 30-ak dana.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Pritisni PETICU, zapocni IGRICU..bravo PIRKE, DOKTORE..MISLILI SU 6...malo sutra..
0 0
vence
Lude noći na Koševu i rukometa, jbte
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi