Fora mu nije dobro prošla

Ko se zadnji smije, najslađe se smije - Joška Gvardiola ismijavaju vlastiti saigrači

Eldar Ganibegović, foto: EPA

Fudbalska reprezentacija Hrvatske oprostila se od Evropskog prvenstva već nakon grupne faze, a Joško Gvardiol postao je tako meta ismijavanja određenih saigrača u Manchester Cityju. 

Žrijeb nije mazio reprezentaciju Hrvatske kada su se izvlačile grupe za Evropsko prvenstvo. Vatreni su smješteni u B grupu, grupu smrti, zajedno sa Španijom, Italijom i Albanijom.

Hrvati, sami po sebi najuspješnija fudbalska nacija na ex-Yu prostorima s mentalitetom jačim od ostalih nacija s ovih prostora, bili su uvjereni da i u takvoj grupi mogu nešto uraditi i proći dalje.

Iako su osvojili samo dva boda, samo su nijanse prevagnule da Hrvatska ne ode u osminu finala takmičenja, a zbog toga potajno slave određeni Englezi.

Sjetimo se da je Joško Gvardiol prije Evropskog prvenstva u emisiji Vatreni podcast powered by PSK ispričao jednu zanimljivu anegdotu iz Engleske gdje igra za Manchester City.

Poznato je da Englezi prije svakog turnira dođu s parolom "It's coming home", pa na kraju osvoje jedno veliko ništa, a Gvardiol je smatrao da će tako biti i ovaj put. 

"Baš sam sat prije nego što sam odlazio iz Manchestera bio s Grealishom i Stonesom u društvu i oni meni govore "It's coming home". Ja njima govorim "Šta ti dolazi? Mo'š ti jedino kući doć', proć' kroz vrata"", ispričao je Gvardiol.

Grealish svakako nije s reprezentacijom Engleske, Jones jeste, no sigurno da se obojica naslađuju i podruguju se Gvardiolu.

Jedini koji je za sada otišao kući je upravo Gvardiol, dok je Engleska prošla u osminu finala gdje će sutra igrati protiv Slovačke.

Ko zna, možda sutra i Englezi počnu pakovati kofere, a pobjednik duela Engleska - Slovačka u četvrtfinalu će igrati protiv Švicarske koja je danas izbacila Italiju. 

Osman Hadžić i Joško Gvardiol zajedno zapjevali hit "Titanik"

Odmor u Hrvatskoj iskoristit će i Joško Gvardiol koji ovo ljeto neće ići van granica svoje države.

Gvardiol je za odmor izabrao Vir gdje je u jednom noćnom klubu turiste i posjetioce zabavljao popularni bh. pjevač, Osman Hadžić.

I hrvatski reprezentativac je iskoristio priliku da se dobro zabavi pa je zajedno sa Hadžićem zapjevao poznati hit "Titanik".

Očigledno da Gvardiol sluša i narodnu muziku jer je od riječi do riječi pjevao sa Hadžićem, znao je tekst i nije skidao osmijeh sa lica.

Kako je to izgledalo na Viru možete pogledati OVDJE.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.