Luka Modrić je danima šutio, više nije mogao izdržati i večeras je na Instagramu otvorio dušu
Luka Modrić se oglasio nakon ispadanja s Eura (Foto: EPA)

Legendarni veznjak

Luka Modrić je danima šutio, više nije mogao izdržati i večeras je na Instagramu otvorio dušu

Midhat Šljivak

Hrvatska se oprostila od Evropskog prvenstva u grupnoj fazi nakon što su osvojili samo dva boda u duelima sa Španijom, Italijom i Albanijom. Po mišljenju mnogih ovo je bilo posljednje veliko takmičenje Luke Modrića koji je večeras poslao zanimljivu poruku na Instagramu.

Luka Modrić nije uspio odvesti Hrvatsku u drugi krug Evropskog prvenstva. Iako je 38-godišnji veznjak bio na svom nivou, igrao je jako dobro, ostatak ekipe ga nije ispratio, pa su Vatreni eliminisani nakon grupne faze.

Po mišljenju mnogih u Hrvatskoj Euro u njemačko je bio i posljednje veliko takmičenja za Luku Modrića. On o tome nije želio govoriti, ali je večeras na Instagramu poslao zanimljivu poruku.

"Noseći ovaj dres osjetio sam trenutke najveće radosti i ponosa u mom životu. Na ovom Euru smo osjetili manje lijepi dio nogometa, ali ponos igranja za Hrvatsku ne ovisi o rezultatima. Hvala svima na velikoj podršci", poruka je Luke Modrića.

Modrić je nakon ovih riječi dobio ogromnu podršku u komentarima. Nema dileme da apsolutno svi žele da nastavi igrati za Hrvatsku, no očigledno da tu odluku još uvijek nije donio.

Oglasi

Luka će i naredne sezone nositi dres Reala, gdje će biti prvi kapiten, ali za sada je upitan nastavak reprezentativne karijere.

Ukupno je legendarni Hrvat odigrao 178 utakmica za Vatrene i zabio je 26 golova. Najveći uspjesi su svakako svjetsko srebro i bronca.

Modrić i Hrvati krive sudiju za ispadanje

Hrvatska je eliminisana s Eura nakon što je primila pogodak u Italije u 98. minuti meča. Hrvati su bijesnu na Nizozemca Dannyja Makielea koji produžio meč osam minuta.

Luka je uplakan dočekao kraj meča s Italijom. Nije mu bilo do priče previše.

Oglasi

"Ne znam šta da vam kažem stvarno. Nogomet je nekada okrutan i to se pokazalo na nama šta je tu je. Nismo zaslužili taj gol, ne znam gdje je sudac našao ovih osam minuta. Ako treba da padneš i izgubiš onda je to ovako."

O eventualnom odlasku iz reprezentacije Luka je rekao:

"Nije to još za priče".

Tu ćemo odluku vjerovatno još sačekati. S Lukom se nikad ne zna jer on ima namjeru igrati sve dok se osjeća dobro, a tvrdi da se osjeća vrhunski.

Top Komentari

SactownCali
To trebaju hrvatake medije da prenose a ne nase. On je igrac druge drzave a ne BiH
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi