Žrijeb 2. kola kvalifikacija za Kup UEFA

Široki na Bešiktaš, Zrinjski sa Bragom

NK Široki Brijeg u 2. kolu kvalifikacija za Kup UEFA Južne zone igraće protiv turskog Bešiktaša, dok će mostarski Zrinjski na megdan portugalskoj Bragi. Ovo je odlučeno današnjim žrijebom u sjedištu UEFA koji našim ekipama nikako nije išao na ruku.

Širokobriježani će u prvom susretu biti domaćini, baš kao i duelu sa albanskim Partizanijem, dok će i drugi put ove sezone «plemići» gostovati.

Parovi 2. kola Južne zone
Široki Brijeg - Bešiktaš, Braga - Zrinsjki, Lokomotiva (S) - Borac (Č), Vojvodina - Hapoel (TA), Aris - Slaven, Litex - Kiryat, Deportivo - Hajduk, APOEL - Crvena zvezda, Vlaznia - Napoli, Netanya - Cherno More, Omonia - AEK.
Od ostalih parova Južne zone treba izdvojiti duel španskog Deportiva i Hajduka, APOEL-a i Crvene zvezde, dok će Vojvodina ugostiti Hapoel iz Tel Aviva.
Želja Dragana Jovića, trenera popularnih «plemića» o putu na jug Italije nije se ispunila jer će Napoli gostovati albanskoj Vlazniji.

Bivši fudbaler Željezničara Sanel Jahić koji uspješno igra za grčki Aris u prvom meču gostovaće Slavenu u Koprivnici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.