Kup Kralja, četvrtfinale

Atletico slavio, ali proslavio se golman Courtois

Edmir Škorić

Nogometaši madridskog Atletica na pragu su polufinala Kraljevskog kupa nakon večerašnje pobjede na Betisom (2:0).  

Na Vicente Calderonu su se sastali drugoplasirana i četvrtoplasirana momčad Primere, a domaćin je, doduše očekivano, bio bolji.

 

Ni ovaj susret nije protekao bez pogotka sjajnog Kolumbijca Radamela Falcaa. Pogodio je već u 11. minuti. Sjajna akcija Atletica, Raul Garcia centrira s desne strane, Falcao glavom loptu šalje u mrežu gostiju iz Seville.

 

U 23. minuti akcija po lijevoj strani, na kraju lopta dolazi do Filipea Luisa, koju Brazilac silovito šalje u mrežu nemoćnog Casta.

 

No, samo jedan čovjek je "kriv" što Atletico ima dobru prednost uoči uzvrata. Thibaut Courtois, belgijski golman, branio je doslovno nemoguće. U jednoj situaciji odbranio je tri velike prilike Betisa. Ove dvije ekipe će revanš odigrati 24. januara.

 

Kup Kralja, četvrtfinale:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico - Betis 2:0 (Falcao 11, Filipe 23) 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.