Tužne vijesti dolaze iz Argentine

Dva novinara poginula na reli Dakaru

Petog januara počeo je 35. po redu reli Dakar. Utrka će se voziti do 18. januara,  počela je u Santa Feu, a završit će u Valaparasiju u Čileu. 

Dva argentinska novinara poginula su u četvrtak nakon što se prevrnuo automobil sa kojim su putovali u argentinsku provinciju Tucuman kako bi ispratili reli Dakar. 

Novinar iz Perua, Desquesada Alvaro Rodrigo Salazar i Martin Alejandro Delgado prevezeni su u bolnicu, dok su život izgubili Augustine Mina i Daniela D'Ambrosio. Čileanske novine El Merucio prenijele su informaciju o ovom tragičnom događaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.