Magija De Bruynea pala u drugi plan zbog Joška Gvardiola - O potezu Hrvata bruji Engleska

Prilikom proslave gola

Magija De Bruynea pala u drugi plan zbog Joška Gvardiola - O potezu Hrvata bruji Engleska

Esmer Oštraković

Nakon prvog poluvremena fudbaleri Manchester Cityja praktično su osigurali pobjedu na gostovanju kod Brightona jer imaju prednost od čak 3:0.

Domaći su uspjeli izdržati sve do 17. minuta ove utakmice kada je sve krenulo loše za njih. Čak su prije toga, na otvaranju utakmice, imali jako dobru priliku koju nisu iskoristili.

Do vodstva gosti stižu upravo u već spomenutoj 17. minuti kada je asistenciju Walkera iskoristio De Bruyne koji je postigao jako lijep gol glavom za svoju ekipu.

Samo devet minuta kasnije bilo je 2:0 za favorizovani Manchester City. Slobodnjak je u gol, istina uz pomoć Grossa, pretvorio Foden.

Nakon toga igrači Manchester Cityja koriste veliku grešku domaće odbrane, a nakon asistencije Silve svoj drugi gol na utakmici postiže Foden.

Oglasi

Ipak, svi pričaju o onome što se dogodilo nakon što je De Bruyne postigao vodeći gol za Manchester City na ovoj utakmici, a u centru pažnje nije bio Belgijanac.

Naime, Joško Gvardiol je prilikom proslave gola za nos uhvatio Kylea Walkera, a sve to je nasmijalo sve fudbalere Manchester Cityja dok De Bruyne nije shvatao šta se dešava.

Zato jesu Rodri, Alavrez, te ostali igrači tima iz Manchestera koji su se nasmijali potezu Hrvata.

Izvjesno je da će Manchester City ostvariti pobjedu na ovoj utakmici, te će prići vodećem Arsenalu na samo jedan bod zaostatka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ključno je naglasiti da će nakon ovog kola Manchester City imati jednu utakmicu manje, te će imati priliku da preuzme lidersku poziciju od Topnika.

Kada je riječ o Arsenalu njima su ostale još četiri utakmice do kraja prvenstva, a naredna je za vikend protiv Tottenhama u gostima.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676157327
Roknite se svi u redakciji
2 0
user1701781714
Sad cemo da obrisemo App…
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi