Fenerbahče na krilima Batshuayija i Kahvecija pobijedio Bešiktaš, Džeko igrao u finišu meča

Važna pobjeda za Kartalov tim

Fenerbahče na krilima Batshuayija i Kahvecija pobijedio Bešiktaš, Džeko igrao u finišu meča

Endin Čaušević

Fudbaleri Fenerbahčea večeras su u gradskom derbiju pobijedili Bešiktaš sa 2:1 u okviru 34. kola turske Superlige, a bh. dvojac Edin Džeko i Rade Krunić šansu su dobili s klupe za rezervne igrače.

Ismail Kartal iznenadio je tursku javnost odlukom da Edina Džeku ostavi na klupi, a tek po drugi put u sezoni starter je bio Michy Batshuayi i ispostavilo se da je to bila dobra odluka trenera Fenerbahčea.

Domaći su do prednosti mogli već u desetoj minuti kad aje upravo u šansi bio Batshuayi koji je šutirao s vrha kaznenog prostora, ali je Gunok uspio da odbrani njegov udarac.

U 19. minuti Kartal je bio primoran napraviti dvostruku izmjenu kada su na teren ušli Krunić i Soyuncu, a izašli su Rodrigo i Yusek zbog problema s povredama.

Posao domaćem timu olakšan je u 25. minuti kada je Al Musrati žestoko faulirao Freda, a sudija mu je nakon što je pogledao VAR snimak opravdano pokazao direktan crveni karton i put ka svlačionici.

Igrača više domaći su iskoristili smao pet minuta kasnije. Dušan Tadić je fantastično grudima loptu spusio Batshuayiju, a on je pogodio mrežu Bešiktaša za 1:0 i veliko slavlje domaćih navijača.

Oglasi

No, Bešiktaš je početkom drugo poluvremena mogao do poravnanja. Nakon centaršuta iz prekida Muleka sjajno šutira glavom, ali reflekson odbranom nevjerovatni Livaković uspio je da spasi svoju ekipu.

Nakon nešto mirnijeg perioda igre Fenerbahče je u 69. minuti uspio da udvostruči svoju prednost.

Szymanski je asistirao, a sjajan gol zabio je Irfan Kahveci koji je pokazao da igra u životnoj formi ove sezone.

No, Fener nije mogao bez drame ni u ovoj utakmici. Bešikaš je u 82. minuti uspio da smanji na 2:1 kada je sjajan gol zabio Cenk tosun koji je samo četiri minute ranije ušao na teren umjesto Semiha.

I pored igrača manje gosti su napravili dramu u finišu derbija, ali je Fener uspio nekako da sačuva prednost i dođe do važna tri boda.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fenerbahče je drugi na tabeli sa 89 bodova i ima četiri boda manje u odnosu na ljutog rivala Galatasaray. Inače, Edin Džeko je u igru ušao u 74. minuti utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi