Teniserka se presvukla usred meča, mnogi su ostali zatečeni zbog viđene "opreme" ispod majice

Osvajačica Grand Slama trenutno je daleko od vrha

Teniserka se presvukla usred meča, mnogi su ostali zatečeni zbog viđene "opreme" ispod majice

Admin Čaušević

Kanadska teniserka Bianca Andreescu nedavno je na sebe privukla veliku pažnju i to zbog izbora opreme u kojoj je nastupila na jednom od mečeva. Odstupila je od uobičajne prakse, a sve je zabilježio i kamerman.

Andreescu je trenutno daleko od vrha svjetskog tenisa. Kanađanska zauzima 220. mjesto na WTA listi i u posljednje vrijeme se ne može pohvaliti vrhunskim rezultatima.

Ova 23-godišnjakinja nije nastupila još od augusta prošle godine, a snimak sa njenog posljednjeg meča postao je viralan na društvenim mrežama.

Naime, kamermani su zabilježili trenutak kada Kanađanka mijenja dres te su mnogi ostali u čudu zbog izbora opreme koju je nosila ispod.

Jedno od važnijih pravila u ženskom sportu je to da se umjesto grudnjaka obično nosi sportski top kako bi se ublažila eventualna bol i dovelo do nezgodnih situacija.

Upravo iz tog razloga je bio zanimljiv izbor opreme za koju se odlučila Andreescu pošto je izgledalo kao da umjesto topa nosi klasični grudnjak.

Oglasi

Inače, nekadašnja broj 4 je najavila skori povratak na teren nakon perioda kojeg su obilježile brojne povrede. Sve je krenulo 2019. s hroničnom povredom koljena.

Ona se prije nekoliko dana oglasila na društvenoj mreži X s porukom: "Trening je bio nevjerovatan, jedva čekam da se takmičim". To znači da je povratak jako blizu.

Najveći uspjeh Andreescu je ostvarila 2019. godine kada je sa nepunih 20 godina uspjela doći do prvog Grand Slama u karijeri. Tada je u finalu US Opena pobijedila legendarnu Serenu Williams.

Dok čeka povratak na terene Kanađanka uglavnom prati ostale sportove. Tako je prije nekoliko dana pratila fudbalski meč Monaco - Lille kojeg su kneževi dobili sa 1:0.

Iako su joj tek 23 godine Andreescu se već sada smatra najuspješnijom kanadskom teniserkom u historiji. Do sada je u karijeri zaradila preko osam miliona dolara.

Top Komentari

BosanskaSvedska
@AlphaStrong Vojo dobio infrakt zbog ove,da mu odemo u posjetu, ti brate uzmi neki poklon da se ja ne umaram!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi