Najbolji pojedinci trećeg kola Lige 12

MVP kola Vladimir Aleksić iz trebinjskog Leotara

Dino Kurbegović

Proteklog vikenda odigrane su utakmice trećeg kola Lige 12 u muškoj košarci. Od rezultata vrijedi istaći treću uzastopnu pobjedu Leotara, te novi trijumf ekipe Sparsa i prvu pobjedu Čelika u kantonalnom derbiju protiv Kaknja.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci proteklog kola, portal www.bhbasket.ba proglasio je najbolje igrače, koji su prema njihovom mišljenju obilježili treće kolo.

MVP kola je iskusni Vladimir Aleksić iz trebinjskog Leotara, koji je u trijumfu svoje ekipe u gostima protiv Mladosti (67:82), postigao 26 poena, uz četiri ostvarena skoka i tri asistencije što mu je donijelo titulu najboljeg igrača i mjesto u petorci kola.

Osim Aleksića u timu kola su i mladi bek zeničkog Čelika Srđan Damjanović, koji je protiv Kaknja ubacio 20 poena, Pavle Boljkovac je u trijumfu ekipe Građanskog protiv Varde, ostvario učinak od 11 poena, šest skokova i tri asistencije. Mladi igrač Spara Marko Bulić u trijumfu protiv Slobode ostvario je učinak od 19 poena, sjajnih 14 skokova i dvije asistencije, dok je centar Širokog Miše Diminić u pobjedi nad sarajevskom Bosnom ostvario učinak od 19 poena, pet skokova i dvije asistencije.

Petorka trećeg kola Lige 12: Pavle Boljkovac (Građanski), Srđan Damjanović (Čelik), Vladimir Aleksić (Leotar), Marko Bulić (Spars) i Miše Diminić (Široki).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.