Primera

Real i bez Ronalda uvjerljiv

Edmir Škorić

Nogometaši Real Madrida slavili su protiv Real Sociedada s 4:1 u 21. kolu španske Primere.

Real Madrid je i bez Cristiana Ronalda nadigrao Sociedad na Santiago Bernabeu, te je slavio s 4:1.

No, počelo je katastrofalno po domaće jer je Aritz Elustondo pogodio nakon ubačaja Rubena Parda iz kornera za vodstvo Baskijaca. Momčad Davida Moyesa slavila je svega dvije minute…

U trećoj minuti je Marcelo centrirao, a James Rodriguez lijepo pogoido za 1:1. Geronimo Rulli je po prvi put bio nemoćan na golu gostiju iz San Sebastiana. U nrednih pola sata su Bemzema i Bale promašivali iz dobrih pozicija, da bi Sergio Ramos u 37. minuti jedan odbijanac poslao u mrežu za potpuni preokret.

Sedam minuta igre u nastavku bilo je Kraljevima dovoljno da dođu do trećeg gola. Bale je sjajno asistirao, Karim Benzema je strijelac. Benzema postiže majstorski gol u 76. minuti za konačnih 4:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je i dalje lider nakon 21 kola sa 51 bodom, dok Barca ima 47, a Atletico 44 boda. Barca i Atletico će kasnije odigrati svoje utakmice 21. kola, a treba uzeti u obzir da Real ima utakmicu manje.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.