Čudo u Rimu: "Mamin sin" ljut kao ris napustio teren

Kraj za velikog favorita

Čudo u Rimu: "Mamin sin" ljut kao ris napustio teren

Edmir Škorić

Ispao je još jedan veliki favorit sa Masters turnira u Rimu i to nakon velike borbe, a jednu od najvećih pobjeda u karijeri ostvario je Čileanac Nicolas Jarry.

Jarry je bio autsajder u duelu sa Stefanosom Tsitsipasom u četvrtfinalu i davali su mu jako male šanse, ali on je odigrao fantastičan meč i Grka poslao kući nakon 2 sata i 42 mintue borbe. Bilo je 6:3, 5:7, 6:4.

Tsitsipas je bio na visini zadatka u prvom setu, pa je isti dobio sa 6:3, a moglo je da bude i uvjerljivije, no Jarry je spasio brojne brejk šanse u gemu broj šest.

U drugom setu također veliki broj brejk šansi na obje strane, da bi tek u 12. geu Čileanac pri vodstvu 6:5 stigao do set lopte i onda došao do izjednačenja.

Činilo se da će Tsitsipas doći do lagane pobjede kada je poveo sa 2:1 uz brejk, no odmah u narednom gemu Čileanac uzvraća istom mjerom. Tsitsipas je u 10. gemu servirao za ostanak u meču, ali je bio katastrofalan, a Jarry koristi četvrtu meč loptu i ostvaruje pobjedu vjerovatno i najveću u karijeri.

U polufinalu će igrati protiv Amerikanca Tommyja Paula, koji je ranije danas bio bolji od Hurberta Hurkacza u tri seta. Dakle, ovo je bio jako loš dan za favorite u Rimu.

Drugi polufinalni par čine Alejandro Tabilo i Alexander Zverev, kao jedini igrač iz Top 10 koji će igrati polufinale i svakako najveći favorit za osvajanje turnira na rimskoj šljaci.

U ženskon konkurenciji, Iga Swiatek je sa 6:4, 6:3 danas savladala Cori Gauff i igrat će finale protiv bolje iz duela Danielle Collins - Aryna Sabalenka. Taj meč počinje nešto iza 22 sata.

Bez obzira ko ostvari pobjedu u tom meču, bit će u gotovo nemogućoj misiji jer Poljakinji još niko nije uzeo ni set od početka turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi