Dva velika rivala u borbi za titulu kreću po Benjamina Šeška, Slovenci tvrde da mu daju "neviđeno"

Napadač Leipziga tražena roba

Dva velika rivala u borbi za titulu kreću po Benjamina Šeška, Slovenci tvrde da mu daju "neviđeno"

Edmir Škorić

Dva kluba su slovenskom napadaču spremna dati neviđenih 30 miliona eura godišnje, tako da će Benjamin Šeško teško odbiti ponuđeno, no pitanje je da li je spreman za takav korak u relativno ranoj fazi karijere.

Šeško je jedan od napadača za kojim vlada interesovanje od strane velikana širom Evrope. Manchester United ga želi, takođe i Milan, a Leipzig je svjestan da će ga teško zadržati, naročito zbog toga što postoji odštetna klauzula koju može svako da aktivira i potpiše napadača.

U moru velikana poput Uniteda, Milana, Chelseaja, Arsenala i Liverpoola, na adresu Šeška navodno su stigle "bolesne" ponude iz Saudijske Arabije.

Klubovi iz bogate zemlje nastavljaju da dovode igrače iz najjačih evropskih liga. Iako su uglavnom dovodili one na zalasku karijere, sve više se okreću mladim snagama. Al Hilal i Al Ahli žele Šeška. U Ahl Hilalu igraju Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić, ali i povrijeđeni Neymar, dok je u Al Ahliju Riyad Mahrez i još nekoliko zvijezda, ali i Šeškov bivši trener Matthias Jaissle.

Saudijski klubovi nude između 25 i 30 miliona eura godišnje, plus značajan bonus od 20 miliona eura i to je jasno ono što nijedan drugi klub Slovencu ne bi pristao da da ili jednostavno nije to u mogućnosti da ispuni.

Oglasi

Prema izvorima bliskim igraču, piše Nogomania, Šeško još nije odlučio o svojoj budućnosti. Ima nekoliko opcija, od ostanka u Leipzigu do prelaska u neki drugi klub. Prelazak u Saudijsku Arabiju trenutno je najmanje vjerovatna opcija jer mladi napadač namjerava korak po korak graditi karijeru.

Bez obzira na to, saudijski klubovi igraju na svoju najjaču kartu: fenomenalne financijske uvjete. Njihova ponuda toliko je atraktivna da je teško ostati ravnodušan čak i igrač fokusiran na ciljeve karijere i sporta.

20-godišnjeg Šeška istovremeno Zlatan Ibrahimović pokušava dovesti u Milan. Napadač je u strašno dobroj formi i ove je sezone dao 18 golova na 42 meča, do čega 14 u Bundesligi, no na posljednjih sedam mečeva je bio strijelac.

U njegovoj će glavi odvazanjati razne ponude, naročito s Bliskog istoka, ali on će učiniti sve da ostane fokusiran na Euro u Njemačkoj, a nakon toga će donijeti konačnu odluku o tome gdje će igrati u sezoni 2024/25.

Ni ostanak u Leipzigu ne smatra neuspjehom, no jasno je da je vrijeme za promjene i da želi da se okuša u nekom većem klubu i pod mnogo većim pritiskom. Milan i Manchester United djeluju idealni za to, no konačnu riječ dat će i sam napadač.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Beni,ti si naš Kralj...??
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi