Pogađanje trica, zakucavanja, vještina...

NBA All-Star prognoze: Ko će biti najbolji od najboljih?

A. Haznadarević

Pred nama je NBA All-Star vikend, koji za Bosance i Hercegovce ima posebno značenje s obzirom na to da i naša zemlja po prvi put ima svog predstavnika na ovom atraktivnom šou kojeg će gledati cijeli svijet. Takmičenja su kao i obično podijeljena po kategorijama, a ovo su predviđanja uglednog Sports Illustrateda ko će slaviti u svakoj od njih.

Skills Challenge

Kategorija umijeća sa košarkaškom loptom, uvijek je jako zanimljiva za javnost, a prema mišljenju stručnjaka iznesenih u pomenutom čuvenom magazinu, igrač Phoenix Sunsa Isaiah Thomas bi trebao biti prvi pretendent za pobjedu na ovom atraktivnom takmičenju.

3-Point Shootout

Šutevi za tri poena kao i uvijek su zahtijevali posebno fokusirane i nadarene igrače. Tako bi se prema predviđanjima na ovogodišnjem All Star takmičenju trica mogli posebno istaći Klay Thompson iz Golden State Warriorsa, Wesley Matthews iz Blazersa, te Stephen Curry i Kyle Korver.

Slam Dunk Contest

All Star vikend ne bi bio to što jeste da ne sadrži tradicionalno takmičenje u zakucavanju. Prema onome što se moglo vidjeti do sada, najčešće su publiku dizali na noge svojim monstruoznim zakucavanjima Victor Oladipo iz Magicsa, Zach LaVine iz Timberwolvesa, te ofanzivac Milwaukeea Giannis Antetokounmpo.

All-Star Game

Na prošlogodišnjem All-Star meču je postignut rekordan broj poena, čak 318, a pobjednički tim je također oborio rekord postizanjem 163 poena. Prognozeri Sports Illustrateda prednost daju timu Zapadne konferencije, uz postavljanje pitanja, da li monstruozan tim sačinjen od Stephena Curryja, Klaya Thompsona, Kevina Duranta, Anthonyja Davisa i Jamesa Hardena uopšte može postići manje od 150 poena?!

All-Star MVP

Jedan od učesnika velikog All-Star okršaja će zaraditi laskavo priznanje All-Star MVP-a, a najveće šanse za to imaju Stephen Curry i James Harden. Ipak, uprkos njihovih umijeća i pozicija u timu s kojih izvlače svoje maksimume, ne treba otpisati niti jednog drugog velikana koji će se naći na parketu.

Rising Stars Challenge

Okršaj najboljih debitanata NBA lige, kao i svake godine jako je nezahvalan za predviđanje. Ipak, nekoliko imena se statistički izdvaja, a ono što Bosance i Hercegovce prvenstveno zanima je to da li će i naša zemlja po prvi put imati svog predstavnika na All-Star-u. Jusuf Nurkić je dobio naknadnu pozivnicu za učešće u ovom velikom događaju, ali su se danas pojavile nezvanične informacije da će zbog privatnih obaveza biti spriječen da nastupi...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.