Rujevica se ispraznila, ostali su samo Boysi u kavezu, a zatim je krenula pjesma iz lože

Dinamo je slavio veliku pjesmu

Rujevica se ispraznila, ostali su samo Boysi u kavezu, a zatim je krenula pjesma iz lože

Admin Čaušević

Dinamo je na Rujevici imao podršku od oko 400 Bad Blue Boysa, dok je klupske predstavnike u svečanoj loži predvodio predsjednik Velimir Zajec. Na kraju se svi u Zagreb vraćaju sretni i zadovoljni.

Veliki trijumf, zlata vrijedan, ostvario je Dinamo na Rujevici. Poslije preokreta rezultatom 1:2 savladana je Rijeka i napravljen je veliki korak ka odbrani titule.

Iz bezbjednoznih razloga tribine su prvo napustili navijači Rijeke, njih oko 8.000, dok su Bad Blue Boysi ostali u kavezu te su posljednji napustili stadion.

Zanimljiva scena viđena je nakon završene utakmice što je zabilježio i reporter portala SportSport. Sve se dešavalo kad su navijači Rijeke napustili stadion.

Naime, iz svečane lože se moglo čuti kako je Zajec sa saradnicima poveo navijanje, a zatim je stigla podrška od oko 400 Bad Blue Boysa.

"Dinamo mi volimo i za njega živimo", odjekivalo je Rujevicom, dok su se u pozadini mogle čuti i psovke nekih od predstavnika Rijeke.

Oglasi

Zajec je bio prva želja navijača Dinama za predsjedničku poziciju, a na kraju je i zasjeo ključnu poziciju u klubu. Bilo je to u sredinom marta.

Tako je započela nova era za Dinamo te Zajec već nakon nekoliko mjeseci kao predsjednik ima priliku da osvoji titulu prvaka.

Trijumfom nad Rijekom zagrebački Modri imaju četiri boda prednosti tri kola prije kraja i samo ih čudo može zaustaviti da ne budu prvaci sedmi put u nizu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Bit će to svakako i velika satisfakcija za Sergeja Jakirovića koji je vrlo često bio na udaru, ali je na kraju veoma blizu primarnog cilja, šampionskog pehara.

Podsjećanja radi, Dinamo može doći i do duple krune pošto će klub iz Zagreba igrati finale Kupa, a protivnik u dvomeču je Rijeka.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676717906
E moja Rijeko do vode i nista, ovaj Dinamo nije normalan
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi