Cijela Turska bruji o onome što je uradila mlada Hrvatica: "Ovo nadilazi sport"

Respekt za ovu mladu sportistkinju

Cijela Turska bruji o onome što je uradila mlada Hrvatica: "Ovo nadilazi sport"

Edmir Škorić

Nedavno je Antaliji (Turska) održano Svjetsko prvenstvo u karateu, a predstavnike su imale i zemlje iz regiona.

Član hrvatske karate reprezentacije na prestižnom turniru bila je i mlada Ema Sgardelli, koja se iz Turske vratila sa brončanom medaljom.

Ema je u grupi zabilježila dvije pobjede (8:0 i 6:0) i remi u meču bez osvojenih poena. U četvrfinalu je slavila s 1:0, a polufinalni meč je izgubila od predstavnice Venecuele Yorgelis Salazar rezultatom 6:1. Ema je dominirala u meču za brončano odličje svladavši Španjolku Mireiu Vizuete Olivenzu s 5:0.

No, njen najveći uspjeh je svakako ono što je uradila u duelu protivnicom iz Vijetnama, a o čemu izvještavaju korisnici društvene mreže X.

"Ova slika dolazi sa Svjetskog prvenstva u karateu održanog u Antaliji. Incident pokazuje pravi sportski duh, poštovanje i gestu, filozofiju borilačkih vještina.

Hrvatska sportistkinja sučeljava se s protivnicom iz Vijetnama. Protivnici je ozlijeđeno desno stopalo i ne može nastaviti meč.

Oglasi

Međutim, kada je hrvatska sportistskinja uvidjela tešku situaciju rivalke, završila je meč i preferirala remi. Ovaj primjer odražava vrijednosti humanosti i sportskog duha koje nadilaze sport. Hrvatska atletičarka Ema Sgardelli cijenjena je zbog ovakvog ponašanja", navodi se u opisu videa.

Ema je nagrađena aplauzima i hrpom lijepih komentara, te je pokazala da je i u sportu kao i u svemu ostalom najvažnije biti čovjek.

"Obrazovanje je ispred svega. Moral se oblikuje samo obrazovanjem", pisalo je u jednom od komentara ispod videa.

"Ponašanje koje pokazuje da moral i ljudske vrijednosti nemaju veze s religijom", stoji u drugom komentaru.

Mnogo je takvih komentara i Ema je zaista zaslužila sve pohvale za svoj potez i trebala bi da bude za primjer i mnogo starijim sportistima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti