"Xavi s njim čak ni ne govori": Zvijezdi Barcelone ostalo je samo da spakuje kofere i ode

Brazilac otpisan

"Xavi s njim čak ni ne govori": Zvijezdi Barcelone ostalo je samo da spakuje kofere i ode

Edmir Škorić

Iako je zimus došao u Barcelonu kao veliko pojačanje, igrao je jako malo i navodi se da je sam napadač jako nezadovoljan, a Mundo Deportivo tvrdi da čak ne razgovara sa Xavijem.

Barcelona nema šanse osvojiti niti jedan trofej ove sezone. Nakon poraza od PSG-a i ispadanja iz Lige prvaka, kao i subotnjeg poraza u El Clasicu od Real Madrida, doživio je još jedan udarac.

Poraz od Girone 2:4 znači da si je Real već četiri kola do kraja osigurao naslov prvaka Španije, dok je Barcelona pala na treće mjesto iza Girone. Sezona je užasna za Katalonce, a mnogi se pitaju zašto je "novi Ronaldo" toliko vremena izvan terena.

Početkom godine Vitor Roque postao je novi igrač Barcelone, a i prije transfera slovio je za nasljednika Roberta Lewandowskog. No, nakon dolaska u klub ne dobiva puno prilika. Za ponos Katalonije dosad je odigrao 310 minuta. Sve se više govori o mogućoj posudbi Brazilca nekom drugom klubu unutar Španije, a prvi u redu da ga potpiše je Betis.

Kako prenose španski mediji, mladi igrač nije zadovoljan ovakvim raspletom događaja. "Unatoč činjenici da je jedna od njegovih prednosti mentalna snaga, situacija koju doživljava u Barci ima ogroman utjecaj na njega, a njegovi najbliži priznaju da igraču nikako ne ide", piše Mundo Deportivo.

Oglasi

Komunikacija između Roquea i Xavija također nije najbolja. Osim toga, ljudi bliski njemu tvrde da Xavi ne razgovara s njim, da komunikacija ne postoji i da na taj način igrač vjerovatno neće moći donijeti ekipi ono što trener očekuje, dodaje se.

Moguće je da Roque na ljeto ode na posudbu. To bi svakako bilo korisno sa stajališta razvoja igrača. Hoće li se to i dogoditi, saznat ćemo uskoro.

Brazilsko čudo, kako ga zovu, plaćen je oko 40 miliona eura. Roque je prošle sezone odigrao 45 utakmica u svim natjecanjima za Atletico. Zabio je 21 gol, a osam puta je asistirao. Debtovao je za seniorsku reprezentaciju Brazila, te se vjerovalo da će biti neizostavan član Xavijeve ekipe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Igraču je posebno teško palo to što je u posljednjem meču protiv Girone ostao na klupi do samog kraja iako je Barca gubila i trebala je jači napad, ali Xavi nije ni pogledao prema mladom Brazilcu.

U klubu ne žele da se odreknu igrača, vjeruju da ima blistavu budućnost, no u ovom trenutku za njega nema mjesta u Barci i morat će makar privremeno da napusti Kataloniju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sioux1921
Odkad je ovaj mali zvijezda
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi