Bundesliga

Masakr na Allianz-Areni, Spahić isključen u ljepotici kola

Edmir Škorić

Bayern je ostvario visoku pobjedu protiv HSV-a (8:0) u susretu 21. kola njemačke Bundeslige.

HSV je doslovno pregažen na Allianz-Areni. Lider je postigao osam golova nemoćnom HSV-u.

Arjen Robben, Thomas Muller i Mario Goetze bili su dvostruki strijelci, a po jednom su mrežu nemoćnih gostiju iz Hamburga tresli Robert Lewandowski i Franck Ribery.

Nevjerovatnu utakmicu odigrali su u Leverkusenu Bayer i Wolfsburg. Gosti su vodili 3:0, ali je završeno na kraju rezultatom 4:5. Kod domaćih je Song Heung-Min postigao hat-trick, a kod gostiju sjajni Dost Bas čak četiri gola.

Za Apotekare je četvrti gol postigao Bellarabi, a za Wolfsburg je strijelac bio i Naldo uz četiri gola Dosta. Emir Spahić je u timu Bayera igrao svih 82. minute, kada je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Izet Hajrović nije igrao u trijumfu Werdera nad Augsburgom (3:2). Lukimya-Mulongoti, Di Santo i Gebre-Selssie su tresli mrežu gostiju, a za goste su pogađali Klavan i Werner.

Hoffenheim i Stuttgart odigrali su 2:1. Firmino je u 30. pogodio za vodstvo domaćih, ali je Sakai devet minuta kasnije izjednačio na 1:1, da bi Rudy u 93. donio pobjedu domaćinu. Sejad Salihović je u timu Hoffenheima ušao u 57. minuti, dok je Ermin Bičakčić igrao svih 90 minuta. Vedad Ibišević je igrao zadnjih 12 minuta, ali i dalje ne može da postigne gol.

Borussia je s 1:0 slavila protiv Koelna, a gol odluke postigao je Xhaka u 90. minuti.
 

Bundesliga, 21. kolo:

Bayern - HSV 8:0 (Muller 21 - penal, 55, Goetze 22, 88, Robben 36, 47, Lewandowski 56, Ribery 69)

Werder - Augsburg 3:2 (Lukimya- Mulongoti 16, Di Santo 23 - penal, Gebre-Selassie 45/ Klavan 21, Werner 79)

Hoffenheim - Stuttgart 2:1 (Firmino 30, Rudy 93/ Sakai 39)

Bayer - Wolfsburg 4:5 (Son Heung-Min 57, 62, 67, Bellarabi 72/ Dost 6, 29, 64, 94, Naldo 17)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia M. - Koeln 1:0 (Xhaka 91)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.