Odlazi kod "svojih": Vatreni koji je živio u štali i skupljao boce je na pragu transfera karijere!

Pred ispadanjem je iz lige sa Sassuolom

Odlazi kod "svojih": Vatreni koji je živio u štali i skupljao boce je na pragu transfera karijere!

Admin Čaušević

Izgleda da se na obalama Crnog mora formira prava mala hrvatska kolonija, pogotovo nakon izvjesnih transfera posljednjih dana. Naredni koji bi trebao stići je Martin Erlić, trenutni štoper Sassuola. 

Erlić je na pragu ispadanja iz Serije A. Sassuolo je u opasnoj zoni sa pet bodova zaostatka za lukom spasa i četiri kola prije kraja opstanak se čini nerealnim.

U slučaju ispadanja u niži rang Erlić ne bi trebao brinuti za svoju budućnost, a veću se neki klubovi pokucali na njegova vrata. Prije svih Trabzonspor.

Bivši turski prvak u posljednjih godinu formira pravu malu hrvatsku koloniju u svojim redovima. Prvi je stigao Nenad Bjelica, ali je iskusni trener smijenjen poslije nekoliko mjeseci.

Ipak, u ovom klubu i dalje vjeruju Hrvatima pošto je Mislav Oršić potpuno oporavljen, dok je završen i transfer Borne Baršića koji stiže iz Glasgow Rangersa.

Kako za Barišića u Trabzonsporu su spremili i unosnu ponudu za 26-godišnjeg Erlića te vjeruju da će uspjeti završiti transfer i tako pojačati odbranu.

Oglasi

Podsjećanja radi, već duži period "tiha-patnja" slavnog kluba s obala Crnog mora je i napadač Dinama, Bruno Petković, te Turci planiraju i njega dovesti.

Turski mediji najavljauju transfer Erlića u Trabzonspor

Inače, Erlić je proteklih dana završio u centru pažnje hrvatske javnosti pošto je ispričao svoju životnu priču te detalje odrastanja koji uključuju skupljanje boca i spavanje u štali.

"Kada sam se rodio, moji su živjeli u štali. Bile su životinje u jednoj prostoriji i od njih nas je dijelio samo jedan zid. Bilo je jako teških trenutaka, čak i skupljanja boca."

"Koliko danas samo Hrvata skuplja boce. Nije sramota, ali to nikada nisam rekao. Takve neke stvari volim inače zadržati za sebe", rekao je Erlić u emisiji HRT-a Knjaz kod Vatrenih.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kao 12-godišnjaka ga je primijetio Dinamo, ali na Maksimiru nije dočekao seniorske minute već je kao tinejdžer otišao u Italiju gdje je promijenio niz klubova i trenutno je član Sassuola.

Turci će za Erlića koji inače sanja da jednog dana zaigra za Hajduk pred punim Poljudom morati izdvojiti najmanje četiri do pet miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi