Guardiola nakon posjete Allianz Areni: "Niko kao on ne može da gradi igru, samo mu dajte loptu"

Pep je bio oduševljen

Guardiola nakon posjete Allianz Areni: "Niko kao on ne može da gradi igru, samo mu dajte loptu"

Edmir Škorić

Širom svijeta pratila se utakmica polufinala Lige prvaka između Bayerna i Real Madrida koja je odigrana u utorak navečer, a naravno nije mogao da joj odoli ni jedan od najboljih trenera današnjice, Pep Guardiola.

Na stadionu Allianz Arena još jedna dobra i efikasna utakmica, čak četiri gola i 2:2 na kraju, rezultat koji definitivno ostavlja sve otvorenim uoči revanša u Madridu.

Vinicius Junior je u 24. minuti postigao vodeći gol za Real, ali su Sane i Kane u nastavku režirali preokret domaćina, da bi u 83. minuti Vinicius drugim golom postavio konačan rezultat.

Iako je Vinicius bio prvo ime Kraljeva sa dva gola, Pep Guardiola je oduševljen majstorom iz sredine terena.

Španski trener pratio je iz minute u minutu utakmicu punu golova, ali i pomno pratio taktiku i kretnje fudbalera, a potom zaključio:

Oglasi

"Ako mu dopustite da vodi loptu i gradu igru, onda to radi bolje od ostalih. Važno je samo mu dodati loptu", rekao je Guardiola nakon utakmice, oduševljen partijom Tonija Kroosa, koji je bio asistent kod prvog gola.

Guardiola ne krije da obožava Kroosv način ige i bivši trener Barcelone i Bayerna je toliko puta otvoreno hvalio njemačkog veznjaka, te je priznao da je to jedan od igrača kojeg uvijek želio u Manchester Cityju.

"S takvim igračem bi moj tim imao puno veće šanse da bude svake godine prvak Evrope", poručuje Guardiola.

Kroos je do 2014. godine bio u Bayernu, a nakon Svjetskog prvenstva potpisao je za Real Madrid i već 10 godina je jedan do ključnih igrača kraljevskog tima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za Kroosa je počasni predsjednik Uli Hoeness prije nekoliko godina govorio kako "za njega nema mjesta u današnjem fudbalu", ali jasno je i njemu da je napravio veliku pogrešku kada je to rekao.

Kroos se nedavno odlučio vratiti u reprezentaciju Njemačke i briljirao je u martu u prijateljskim utakmicama, te će biti lider Elfa na Evropskom prvenstvu koje se u junu i julu igra upravo u Njemačkoj.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
Ma nek si ti Gündoğana poslo Barceloni
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti