Dijamant prekinuo dugi post

Džeko pogodio nakon 147 dana posta u Premiershipu

Napadač Manchester Cityja i kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, okončao je post bez gola u Premiershipu dug 147 dana.

Dijamant je dugo čekao na svoj prvi gol nakon dva pogotka koja je postigao u meču 6. kola u pobjedi svog tima od 4:2 na gostovanju kod Hulla 27. septembra 2014. godine. Samo nekoliko dana ranije Edin je bio i dvostruki strijelac u duelu League Cupa Sheffield Wednesdaya u kojem su Građani slavili sa 7:0. 

Najbolji bh. napadač je dugo čekao na pogodak, ali je najduža pauza u karijeri našeg reprezentativnog kapitena produžila post bez gola i onemogućila Džeku da je prekine i ranije. Sve u svemu, dugo čekanje je Edin naplatio na najbolji mogući. Prvo je izborio penal koji je za vodstvo Građana sigurno realizovao Aguero, potom je Nasriju asistirao za 2:0, a na kraju je sve zasladio svojim pogotkom za 3:0 nakon samo 45 minuta igre. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.