Kevin de Bruyne napušta Manchester City - Poznata je naredna destinacija belgijskog čarobnjaka!

Veznjak odlazi?

Kevin de Bruyne napušta Manchester City - Poznata je naredna destinacija belgijskog čarobnjaka!

Eldar Ganibegović

Godinama unazad Kevin de Bruyne je jedan od najboljih igrača Manchester Cityja, no i svijeta generalno. Sada dolaze informacije kako bu belgijski veznjak mogao napustiti ovaj klub, a piše se i o narednoj destinaciji.

Prethodnog ljeta se dosta pričalo o transferu Kevina de Bruynea. Htjeli su ga klubovi iz Saudijske Arabije, no na kraju je ostao vjeran Manchester Cityju.

Međutim, kako otočki mediji prenose, Kevin de Bruyne sada ne isključuje mogućnost da napusti Manchester City s kojim je osvojio sve što se može osvojiti.

Kada mu ugovor istekne, De Bruyne bi volio da pređe u Sjedinjene Američke Države i zaigra u MLS ligi koja također godinama okuplja poneke velike zvijezde.

Nije isključeno da će Manchester City ponuditi novi ugovor belgijskoj zvijezdi, ali Građani nisu dali prioritet produžetku ugovora za igrače starije od 30 godina.

Isto se dogodilo i u slučaju Ilkaya Gundogana, koji je odlučio da pređe u Barcelonu prošlog ljeta kao slobodan igrač, uprkos želji Guardiole da ostane na Etihadu. 

Oglasi

De Bruyne je, međutim, najplaćeniji igrač u Premier ligi, sa sedmičnom platom od 400.000 eura. Ta stvar bi sigurno mogla da bude kamen spoticanja za sve klubove koji žele da ga dovedu.

Prethodne sezone De Bruyne je bio najbolji asistent Manchester Cityja u svim takmičenjima. Ubilježio je 31 asistenciju i postigao deset golova, čime je mnogo doprinio historijskoj tripleti. 

Veznjak, koji će 28. juna napuniti 33 godine, ugovor s Manchester Cityjem ima do ljeta 2025. godine odnosno do kraja iduće sezone i vrlo vjerovatno će tada napustiti Manchester City i Englesku. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

De Bruyne igra za Manchester City od 2015. godine, a za to vrijeme je uspio pet puta da osvoji titulu prvaka Engleske, dva puta FA Cup, pet puta Liga kup i dva puta FA Superkup.

Prošle sezone Belgijanac je prvi put u karijeri osvojio Ligu prvaka pobjedom u finalu protiv Intera za koji je igrao Edin Džeko, no sada je City ispao u četvrtfinalu od Real Madrida. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti