Štala prije kafe: Fijasko Vatrenog kojem je užitak hraniti ovce, ispao je iz tima, ispada i iz lige

Potencijalni problem za Dalića

Štala prije kafe: Fijasko Vatrenog kojem je užitak hraniti ovce, ispao je iz tima, ispada i iz lige

Admin Čaušević

Jedan od sigurnih putnika u Njemačku sa reprezentacijom Hrvatske se našao u neočekivanom problemu i poslije posljednjih dešavanja neizbježnim se čini da će na ljeto morati tražiti novi klub.

Evropsko prvenstvo je sve bliže i Zlatku Daliću trebaju igrači u punoj takmičarskoj formi i sa dovoljno minuta u nogama ukoliko želi da Hrvatska prođe tešku grupu sa Italijom, Španijom i Albanijom.

Tokom finala Lige nacija prošle godine Martin Erlić je pokazao da se na njega itekako može računati i u međuvremenu je izgradio status standardnog reprezentativca.

Erlić je bio i na martovskom okupljanju. Igrao je protiv Tunisa, dok je duel sa Egiptom gledao sa klupe. Sve su to znakovi da je u Dalićevim jasnim planovima.

Ipak, posljednjih sedmica je upao u iznenadne probleme pošto određene indicije govore da je ispao iz startnih 11 Sassuolo u samoj završnici sezone.

Erlić je odigrao 90. minuta protiv Leccea u debaklu 0:3, a zanimljivo da u nedjeljnom duelu protiv Sassuola nije dobio ni minut pošto je cijeli meč odgledao s klupe.

Oglasi

Otkako je sanirao povredu krajem februara 26-godišnji štoper je igrao redovno kad je imao pravo nastupa, ali sada je završio na klupi i Sassuolo je poražen sa čak 5:1.

Nakon poraza od Viola Sassuolo je ostao u zoni ispadanja sa 29 bodova. Na pobjedu se ne zna još 9. marta kada je savladan Frosinone te odlazak u Seriju B je jako otvorena opcija.

Inače, Erlić je poznat po tome da je atipičan moderni fudbaler pošto i dalje redovno obavlja poljoprivredne poslove kada god za to ima priliku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Opušta me ići u štalu i davati im hranu gdje se sve skupe na jednom mjesto, onda one mljackaju, baš se čuje, zvuči opuštajuće", rekao je Zadranin u najavi poznate emisije Knjaz kod Vatrenih.

On je u Italiji još od svoje 17. godine gdje je promijenio niz klubova. Kako sada stvari stoje novi će tražiti od ljeta jer teško je vjerovati da će htjeti ostati u Seriji B.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi