Učinak bh. reprezentativaca

Većina Zmajeva i dalje uspavana: Džeko i Spahić fantastični

A. Haznadarević

Većina reprezentativaca Bosne i Hercegovine je i ovog vikenda ubilježila nastupe u dresovima svojih klubova. Kao i prethodnih sedmica, evidentna je prilično slaba forma najvećeg dijela igrača koji su se nalazili na posljednjem selektorskom spisku. Ipak, ono što raduje je čudesna forma stuba odbrane Emira Spahića i našeg najefikasnijeg napadača Edina Džeke, koji je nastavio golgetersku seriju.

Asmir Begović

Gol Stoke Cityja je bio potpuno zaključan u susretu sa Hull Cityjem, na kojem je tim Asmira Begovića na kraju slavio s minimalnih 1:0. Bh. reprezentativni čuvar mreže je tako još jednom odradio odlično svoj posao i pomogao timu da zadrži priključak sa prvih 9 ekipa na tabeli.

Jasmin Fejzić

Kao i do sada, Jasmin Fejzić je ostao u poziciji drugog golmana njemačkog drugoligaša Aalena, te je i ovaj meč odgledao sa klupe. Kolega Bernhardt je inače primio dva gola, te je tim poražen od Sandhausena.

Emir Spahić

Dojučerašnji kapiten nacionalnog tima, čini se da je u 34. godini života dosegnuo jednu od najboljih formi karijere. Nakon čudesne partije u Ligi prvaka protiv Atletico Madrida, i protiv Freiburga je bio fenomenalan, te je ocijenjen s ocjenom 8.1, a samo je strijelac gola i igrač utakmice Rolfes ocijenjen sa većih 8.2.

Ermin Bičakčić

Drugi stoper bh. tima Ermin Bičakčić, za svoj Hoffenheim je odigrao svih 90 minuta u pobjedi od 2:0 protiv Mainza. Naš stoper je svoje zadatke odradio i više nego korektno, što najbolje pokazuje sačuvana mreža njegovog tima, a da pritom nije zaradio ni javnu sudijsku opomenu.

Ognjen Vranješ

22. kolo turske Super lige, timu Gaziantepspora za koji nastupa Ognjen Vranješ, donijelo je neugodan poraz na svom terenu od Kasimpaše, rezultatom 0:2. Vranješ je odigrao kompletan meč, a u 58. minutu susreta je zaradio žuti karton.

Sead Kolašinac

Tim Schalkea je razbijen od strane svog najvećeg rivala Borussije Dortmund sa 3:0, a mladog defanzivca i dalje nije bilo ni na klupi, budući da se i dalje oporavlja od teške povrede koljena. Prema informacijama iz Njemačke, Kolašinac sve jače trenira, pa bi se ubrzo mogao očekivati njegov dugo čekani povratak.

Mensur Mujdža

Freiburg je u subotu poražen na gostovanju u Leverkusenu, a bh. reprezentativac Mensur Mujdža je cijeli meč odgledao sa klupe. Nastavljeno je tako prilično neugodno razdoblje za našeg internacionalca koji dobija jako malo ili nikako prilika od trenera Streicha, iako je pred kraj prošle sezone klub produžio ugovor s njim.

Senad Lulić

Povreda zarađena 5. januara, Senada Lulića i dalje drži van fudbalskih terena. On je već počeo vježbati u teretani, te se možda već i u idućem kolu može očekivati njegov povratak. Lazio je bez njega uspio razbiti Sassuolo sa 0:3.

Sejad Salihović

Drugi bh. igrač u redovima njemačkog Hoffenheima, ovoga vikenda je odigrao 45 minuta za svoj tim, te je zamijenjen na poluvremenu. Prethodno je Sejad Salihović zaradio žuti karton, što je možda još dodatno djelovalo na trenera da ga za svaki slučaj zamijeni u nastavku.

Muhamed Bešić

Fantastični defanzivni veznjak bh. reprezentacije, jučer je sa svojim Evertonom poražen na teškom gostovanju kod Arsenala rezultatom 2:0. Muhamed se, kao i obično, našao u udarnoj postavi svoje ekipe, a menadžer Martinez ga je u 77. minutu susreta izvadio iz igre.

Anel Hadžić

Bh. veznjak koji je bio jedan od reprezentativaca sa posljednjeg okupljanja, u dresu svog Sturma poražen je od bečkog Rapida sa 1:0. Standardan u ekipi, odigrao je svih 90 minuta meča, a pet minuta pred kraj je zaradio žuti karton.

Sanjin Prcić

Tim Rennesa upisao je tri boda na gostovanju kod pretposljednje momčadi Le Championata Lensa, pobijedivši minimalnim rezultatom, a bh. reprezentativac Sanjin Prcić nije ulazio u igru.

Haris Medunjanin

Deportivo La Coruna nije uspio iskoristiti prednost od čak dva igrača više na terenu protiv Almerije, pa je susret okončan remijem bez golova. Haris Medunjanin u dresu gostujućeg Deportiva, priliku je dobio tek čeiri minuta pred kraj, kada je zamijenio Bergantinosa.

Zoran Kvržić

Igrač italijanskog drugoligaša Spezije Zoran Kvržić, ponovo je kompletan meč svoje momčadi odgledao sa klupe, te nije ni dobio priliku da pomogne saigračima u porazu od Perugije rezultatom 2:1. Šanse da se Kvržić nađe na spisku novog selektora tako su nastavile biti potpuno minimalne.

Izet Hajrović

Još jedan bh. reprezentativac kojem predstoji žestoka borba kako bi osigurao nastup u udarnoj postavi svog tima. Hajrovićev Werder je sa 3:5 poražen na svom terenu od Wolfsburga, a bh. veznjak je cijeli susret odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Avdija Vršajević

Posljednjeplasirana momčad HNL-a nije poražena na Hajdukovom Poljudu, a rezultat na kraju meča je glasio 2:2. Bh. krilo Avdija Vršajević je bio jedan od najzaslužnijih za to što njegova momčad nije izgubila, upisavši po asistenciju kod oba gola.

Tino Sven Sušić

Drugi igrač Hajduka koji se našao na posljednjem selektorskom spisku reprezentacije BiH Tino Sven Sušić, u remiju Hajduka i Zadra odigrao je svih 90 minuta. Partija u kojoj su Splićani morali spašavati barem bod na svom terenu nakon zaostatka od 2:0 i za Sušića će ostati u lošem pamćenju. On je pred kraj prvog poluvremena uspio promašiti nešto što je bilo potpuno nemoguće promašiti, te tako bacio sjenu na svoj kompletan nastup.

Edin Višća

Ofanzivac turskog Basaksehira Edin Višća, u susretu 22. kola Sperlige je slavio na gostovanju kod Akhisara rezultatom 0:2. Naš brzonogi fudbaler je kao i do sada bio uvršten u startnih 11, a na terenu je boravio do 64. minute susreta, kada je zamijenjen.

Edin Džeko

Najvažnija karika u napadu bh. nacionalne selekcije Edin Džeko, i definitivno se vratio u golgetersku formu. Ovoga puta "žrtva" je bio veliki Liverpool, a Dijamant je uprkos porazu tima od 2:1 mogao biti jako zadovoljan. Ne samo što je postigao gol i dobio dobre ocjene, već je i trener Manuel Pellegrini nakon meča priznao da je izvođenje Džeke iz igre bila greška koja ga je skupo koštala.

Vedad Ibišević

Čovjek koji je svojevremeno u Hoffenheimu za pola sezone postigao golova koliko je mnogim konkurentima trebalo pola godine više, danas proživljava jako teške trenutke u karijeri. Vedad Ibišević se uopšte nije našao među igračkima koji su otputovali na gostovanje u Hannover, a Stuttgart je inače tamo odigrao neriješeno 1:1.

Miralem Pjanić

Veliki okršaj Rome i Juventusa koji bi mogao u mnogome odlučiti pitanje prvaka Italije, još u ranoj fazi nastavka sezone, kao zaostali susret kola igrat će se tek večeras u Rimu sa početkom u 20 sati i 45 minuta. Bh. plejmejker je spreman i trebao bi biti osnovna snaga sredine terena domaćeg tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.