Santi Cazorla ne može da vjeruje: "Pa taj igrač Reala nije izgubio loptu otkako je zaigrao za U13"

Hvali veznjaka

Santi Cazorla ne može da vjeruje: "Pa taj igrač Reala nije izgubio loptu otkako je zaigrao za U13"

Edmir Škorić

Bivši igrač Arsenala i nekadašnji španski reprezentativac Santi Cazorla impresioniran je iznimnom razinom igrača Real Madrida.

Real Marid je u Minhenu u utorak navečer odigrao 2:2 s Bayernom i ima realne šanse da se nađe u finalu, pošto će pred svojim navijačima naredne sedmice imati ulogu favorita. Tim Carla Ancelottija mogao bi u subotu prosalviti titulu, a nekoliko dana kasnije priliku da izbori novo finale.

Mnogi igrači Reala ove sezone igraju sjajno i primaju mnoge komplimente, a među onima koji su u vrhu po pohvalama fudbalskog svijeta je svakako iskusni Nijemac Toni Kroos. Bivši igrač Bayerna je poput vina - što stariji, to sve bolji.

"Toni Kroos je igrač koji mi se sviđa, jer nije izgubio loptu otkako je bio u U13", bila je zanimljiva izjava Cazorle, bivšeg igrača Malage i Villarreala.

Unatoč činjenici da je sve stariji, Kroos gotovo redovno igra i u svakoj bitnoj utakmici Ancelotti ga drži na terenu. Protiv Bayerna je bio asistent kod prvog gola Viniciusa, ali njegova liderska uloga u svlačionici je ipak u ovom trenutku ključna.

Oglasi

Pep Guardiola, menadžer Manchester Cityja i jedan od najboljih trenera u historiji fudbala, također je uživao u meču Bayerna i Reala. Iako je kao bivši trener Bavaraca i Barcelone sigurno bio na strani Nijemaca, on je najviše ostao zapanjen partijom Kroosa.

"Ako mu dopustite da vodi loptu i gradu igru, onda to radi bolje od ostalih. Važno je samo mu dodati loptu", rekao je Guardiola nakon utakmice.

Kroos je do 2014. godine bio u Bayernu, a nakon Svjetskog prvenstva potpisao je za Real Madrid i već 10 godina je jedan do ključnih igrača kraljevskog tima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kroos se nedavno odlučio vratiti u reprezentaciju Njemačke i briljirao je u martu u prijateljskim utakmicama, te će biti lider Elfa na Evropskom prvenstvu koje se u junu i julu igra upravo u Njemačkoj.

Za njega još nije sigurno da li ostaje u Madridu i naredne sezone, ali navodno je već pao dogovor i on će produžiti saradnju sa madridskim timom, što svakako žele i navijači i uprava Reala kao i trener Carlo Ancelotti, ali i kompletna svlačionica koja smatra Kroosa jednim od najboljih igrača i hvale ga zbog njegovih izuzetnih ljudskih kvaliteta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi