Ma koji Budimir i Petković? Novo hrvatsko čudo je porijeklom iz Bosne, danas je ponovo pravio šou!

Dalić na iskušenju

Ma koji Budimir i Petković? Novo hrvatsko čudo je porijeklom iz Bosne, danas je ponovo pravio šou!

Admin Čaušević

Neće biti iznenađenje ukoliko se na spisku Zlatka Dalića za Evropsko prvenstvo nađe ime još jednog fudbalera koji vodi porijeklo iz Bosne i Hercegovine. U posljednje vrijeme je odličan, a novi šou je napravio u nedjelju.

Do Evropskog prvenstva je ostalo nešto više od mjesec i pol te je Dalić u narednim sedmicama treba otkloniti posljednje dileme kada je u pitanju sastav Vatrenih.

Dalić bi ozbiljno oko mogao baciti i na Igora Matanovića, mladog napadača koji ozbiljno prijeti da ugrozi status nedodirljivih Bruni Petkoviću iz Dinama i Ante Budimira iz Osasune.

Matanović je u nedjelju zabio treću utakmicu u nizu za Karlsruhe, a danas je njegov pogodak bio vrijedan osvajanja punog plijena na gostovanju kod Nürnberga.

Ovaj 21-godišnjak se sjajno kretao prilikom postizanja gola, na kraju se našao sam na vrhu kaznenog prostora te majstorski loptu poslao pod samu prečku.

Oglasi

Za potencijalnog reprezentativca Hrvatske je ovo bio 14. gol u sezoni. Interesantno da zabija ili asistira svako 115 minuta što je odlična statistika.

Igrački karton Matanovića koji je inače u vlasništvu Eintrachta iz Frankfurta trenutno vrijedi četiri miliona eura i ozbiljno prijeti da mu vrijednost još više skoči u narednom periodu.

U Eintrachtu su već odlučili da ga zadrže na duži period pošto je nedavno sa osvajačem Europa lige potpisao novi petogodišnji ugovor što je znak da se na njega ozbiljno računa.

Inače, odlični napadač je rođen u Njemačkoj, vodi porijeklo iz Bosne i Hercegovine, a sam je svojevremeno priznao da je oduvijek želio samo Vatrene.

Matanovićev otac Ranko je iz Kotor Varoši, a majka Ankica iz Dervente.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Bilo je Njemačka ili Hrvatska. Moj je odgovor, uvijek Hrvatska. Moje je srce kucalo za Hrvatsku. Gledajući Svjetsko prvenstvo navijao sam za Hrvatsku, kao što sam rekao, najveći mi je cilj igrati na njemu za Vatrene", rekao je on u jednom od intervjua.

Sjajnim partijama je definitivno na sebe skrenuo pažnju, ostaje da se vidi da li će predstavljati Hrvatsku u rodnoj Njemačkoj na Evropskom prvenstvu. Dalića je zasigurno stavio na iskušenje.

Top Komentari

Adrian
Veze nema sa Hrvatskom, a igrat ce za nijih, postalo smiješno više.
2 4
Zulfikar
cuj ‘rvatsko cudo ccccccccc
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti