Zvijezde na odlasku?

10 klubova koji bi na ljeto mogli ostati bez najvećih igrača

A. Haznadarević

Čini se da bi ovo ljeto moglo donijeti jako turbulentan prelazni rok u kom bi brojne zvijezde mogle promijeniti klubove. Ne dešava se toliko često da neke od najvećih zvijezda fudbala nemaju siguran status u svojim klubovima, pa glasine o njihovoj eventualnoj promjeni dresova znatno dobijaju na težini i ozbiljnosti. Iako su sve te stvari daleko od realizacije, stavovi čelnika klubova i navijača, te ogromni novci koji bi mogli biti zarađeni, sljedećih 10 klubova bi moglo odvojiti od njihovih velikih zvijezda.

Wolfsburg - Kevin De Bruyne

Belgijski ofanzivni veznjak kog se Chelsea olahko odrekao, u redovima Wolfsburga igra svoju sezonu karijere, što je odmah probudilo želju oba Manchestera i Bayern Münchena da ovu vrhunsku klasu ofanzivnog veznjaka dovedu u svoje redove. Zbog toga, male su šanse da Wolfsburg odoli izdašnim ponudama koje će zasigurno s prvim danom otvaranja transfer roka stići na njihovu adresu.

Atletico Madrid - Koke

Nakon što je prošle godine većina velikih imena Atletico Madrida napustila klub, Koke je sljedeći igrač koji bi mogao otići sa Vicente Calderona. Za dijete Atletico Madrida zainteresovani su ponajviše Chelsea i Manchester City.

Tottenham - Harry Keane

Momak koji je u Tottenhamu nastavio tamo gdje je stao Gareth Bale, i koji je ove sezone zadužen za postizanje ogromnog broja fenomenalnih golova, privukao je pažnju većih i bogatijih klubova koji ga žele u svojim redovima. Zasigurno će na White Hart Lane stići brojne ponude, pa ostaje pitanje da li će Levy i ostatak čelništva kluba ostati imuni na velike cifre.

Bayern München - Tomas Müller

Odnedavno najbolji Bayernov strijelac u Ligi šampiona svih vremena, Thomas Müller je na kraju prošle sezone produžio ugovor sa Bavarcima do 2019. godine, te pritom odbio ponudu Manchester Uniteda. Nastavio je privlačiti pažnju klubova koji imaju dovoljno novca za njegov angažman, a mediji su ga počeli ponovo dovoditi u vezu sa Manchester Unitedom i Real Madridom. Iako bi gubitak takvog igrača Bayernu teško pao, odlično uklapanje Roberta Lewandowskog u tim je ono što bi moglo pomoći njemačkom gigantu da razmisli o prodaji svog golgetera.

Manchester City - Yaya Toure

Možda i najbolji defanzivni vezni na svijetu koji već sezonama predstavlja glavni motor igre Manchester Cityja, ove godine se uklopio u prilično sivilo cijele ekipe. Jedan je to od razloga njegovog poljuljanog položaja na Etihadu, pa su velike šanse da na ljeto pređe u drugi klub. Bivši menadžer Roberto Mancini koji sada vodi inter, već je izrazio želju da ponovo sarađuje sa sjajnim Bjelokošćaninom.

Liverpool - Raheem Sterling

Odbijanje produženja ugovora sa Liverpoolom od strane sjajnog napadača Raheema Sterlinga znači samo jedno - odlazak s Anfielda. Uz to, Liverpool neće moći računati ni na veliku odštetu koju bi im mogli uplatiti zainteresovani Manchester City, Real Madrid ili Bayern München.

Manchester United - David de Gea

Mladi Španac igra svoju najbolju sezonu u karijeri, a kako je i ranije bio često dovođen u vezu sa Real Madridom, ove sezone je potpuno zaludio Madriđane koji jedino njega vide kao pravu, dugoročnu zamjenu za velikog Ikera Casillasa.

Paris Saint-Germain - Zlatan Ibrahimović

Za najboljeg fudbalskog nomada kakav je Zlatan Ibrahimović, tri sezone igranja u jednom klubu predstavljaju rekord karijere koji je ostvario samo još igrajući za Ajax. Upravo u PSG-u igra svoju treću sezonu, a to čak i nije činjenica koja je pokrenula glasine o njegovom odlasku. Zamjerio se Zlatan Francuzima nakon ljutite izjave da "pos***a zemlja poput Francuske ne zaslužuje da ima PSG", a navijači su čak svjedočili i tome da njihov tim može eliminisati jedan Chelsea bez njega kao najveće zvijezde u timu. Upravo Chelsea i niz drugih velikih klubova ne bi imali ništa protiv da jedan od najvećih ikad obuče njihov dres.

Juventus - Paul Pogba

Najtraženiji igrač današnjice, mladi fenomenalni veznjak Juventusa Paul Pogba, vrlo lahko bi mogao biti sljedeći koji će oboriti rekordnu visinu transfera. Za njegove usluge Real Madrid i Chelsea su jako zagrijani, a i Manchester United će učiniti sve da "najveću Fergusonovu grešku" vrati na Old Trafford. U svakom slučaju, Juventus će teško odoljeti uplatnici od oko magičnih 100 miliona eura...

Real Madrid - Cristiano Ronaldo

Bez obzira na simpatije prema klubu, svi trebaju priznati da Real Madrid ima najnezahvalnije navijače na svijetu. Cristiano Ronaldo je vjerovatno i najveći igrač koji je ikada nosio dres Reala, te u njemu oborio skoro sve rekorde koje je mogao oboriti. Tek blagi pad forme čovjeka koji je toliko dao klubu, odmah je proizveo zvižduke i osporavanje od strane navijača, što jednostavno tako ne ide jer se žive legende moraju poštovati. To dobro znaju ostali imućni klubovi koji sanjaju da u svojim redovima imaju velikana kakav je Cristiano. Uz sve to i čelnici Reala su svjesni da je Ronaldo ove godine napunio 30 godina i da mu sada slijedi pad njegove ogromne cijene, stoga, ovog ljeta je sve moguće na relaciji Real Madrid - Cristiano Ronaldo, pa i rastanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.