Širak u 96. uspio doći do gola

Neredi u Mostaru, prekid na kraju koban za Zrinjski

Dino Kurbegović

Na utakmici Zrinjskog Širaka dogodili su se večeras neočekivani neredi.

Zrinjski je ugostio armensku ekipu u revanšu prvog pretkola Evropske lige i malo je nedostajalo da Plemići unatoč 0:2 iz prve utakmice, ipak dođu do prolaza.

Uspjeli su u zadnjih 10 minuta preko Mešanovića s penala i majstorskog gola Filipovića iz slobodnog udarca da povedu sa 2:0, ali je duboko u nadoknadi Širak izjednačio i tako prošao u drugo pretkolo.

U drugom dijelu utakmice došlo je do prekida nakon što su se sukobili navijači i redari. 

Prekid je trajao nekoliko minuta, a meč je nastavljen. Bilo je to kod rezultata 0:0 i upravo zbog tog incidenta je meč produžen za osam minuta, a šesta minuta produžetka bila je kobna za Plemiće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.