Zrinjski uoči Širaka

Marinović i Nikolić vjeruju da se prednost Širaka može stići

Nogometaši Zrinjskog iz Mostara sutra će na stadionu pod Bijelim Brijegom dočekati armenski Širak u okviru uzvrata prvog pretkola Evropske lige. 

Izabranici Vinka Marinovića moraju loviti dva gola zaostatka iz prve utakmice, a danas je u prostorijama kluba održana i press konferencija uoči sutrašnje utakmice, na kojoj su se prisutnima obratili trener Vinko Marinović i napadač Stevo Nikolić.

Šef struke kluba iz Mostara oprezan je pred sutrašnju utakmicu, ali vjeruje da njegova ekipa može stići prednost.

"Očekuje nas težak zadatak, budući da Širak ima veliku prednost, mi smo u prvoj utakmici prije svega izgubili vlastitim greškama. Ja se iskreno nadam da možemo stići tu prednost, moramo popraviti greške koje smo pravili u prvoj utakmici, te uz maksimalan pristup  i disciplinu na terenu svih igrača da možemo nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice. Bit ćemo jači igrački u odnosu na prvu utakmicu, biće nekih promjena u sastavu, ali ko god istrči na teren mora dati svoj maksimum", kazao je Marinović.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Napadač Stevo Nikolić očekuje sutra tešku utakmicu, ali vjeruje u kvalitet svoje ekipe.

"U prvoj utakmici odigrali smo jalovo, možda i najlošije kako sam ja u Zrinjskom, imali smo posjed lopte, ali ništa konkretno. Očekivanja od sutrašnje utakmice moraju biti da ćemo proći u naredno kolo, činjenično stanje je da imamo hendikep od dva gola zaostatka, moramo stizati rezultat.Dosta puta smo pokazali karakter i očekujem da ćemo sutra svi počev od mene uz maksimalan pristup i karakter stići prednost gostiju. Biće teško sigurno jer će Širak doći ovdje i zatvoriti se, ali ne trebamo tražiti nekakav izgovor zbog toga, nego moramo pobijediti sa 2:0 ili 3:0 sutra", kazao je Nikolić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.