Bougouhi u nadoknadi izbacio Zrinjski iz Evropske lige

Evropska liga, 1. pretkolo

Bougouhi u nadoknadi izbacio Zrinjski iz Evropske lige

Midhat Šljivak

Nogometaši Zrinjskog savladali su Širak s (2:1) u revanš susretu prvog pretkola Evropske lige, ali su se oprostili od daljeg takmičenja.

Zrinjski je bio bolji rival u prvom poluvremenu. Širak se koncentrisao na odbranu rezultata iz prvog meča (2:0), te su Plemići teško dolazili do pravih prilika u prvih 45 minuta.

Pokušavali su iz svih pozicija domaći fudbaleri. Nikolić je imao prvi šut u okvir gola gostiju, ali je golman Ermakov siguran. Imao je zatim pokušaj i Radulović, no pravo u golmana Širaka.

Gosti su imali najbolju šansu u prvom dijelu. Igrala se 43. minuta kada je Bougouhi šutirao, ali je Dujković spasio Zrinjski, pa se na odmor otišlo bez golova.

Nastavak donosi precrtanu igru iz prvog poluvremena. Pokušavali su domaći na sve načine da načnu armenski tim, no velikih šansi pred golom gostiju nije bilo.

Ipak, u 80. minuti susreta Zrinjski stiže do vodstva. Dosuđen je penal, a Jasmin Mešanović pogađa za vodstvo mostarskog tima od 1:0.

Samo pet minuta kasnije Zrinjski stiže do drugog gola. Prekrasan pogodak postigao je Miloš Filipović za vodstvo od 2:0 i izjednačenje rezultata. 

Šok za Zrinjski u nadoknadi. Bougouhi je iskoristio veliku grešku te je u šestoj minuti nadoknade pogodio za prolaz Širaka.

Evropska liga, 1. pretkolo:

Zrinjski - Širak 2:1 (Mešanović 80'p, Filipović 85' / Bougouhi 90+6')

Zrinjski: Dujković, Blaić, Graovac, Radeljić, Radulović, Žeravica, Todorović, Stojanović, Zakarić, Mešanović, Nikolić. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Širak: Ermakov, Hovhannisyan, Stamenković, Hovhannisyan, Davtyan, Malakyan, Hakobyan, Malakyan, Davoyan, Diarrasosouba, Bougouhi.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.