Bh. reprezentativac ide u Rim

La Repubblica: Dogovor postignut, Džeko u Romi!

Edmir Škorić

Dogovor je postignut i Edin Džeko će od sljedeće sezone igrati u Romi.

Već neko vrijeme se Roma bori za potpis našeg reprezentatica i La Repubblica piše da je sve gotovo, te da je City prihvatio ponudu Rimljana.

Navodno će Roma platiti 14.3 miliona funti za našeg napadača, kojeg su također željeli i u Chelseaju. 

Džeko je odlučio da promijeni klub jer nije puno igrao na Etihadu u prošloj sezoni, a nema zagarantovano mjesto ni u narednoj. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Najbolji strijelac u povijesti bh. reprezentacije postigao je 50 golova u Premiershipu za City, a prethodno je igrao za Wolfsburg, Teplice i Željezničar, kojem bi, navodno, trebalo da pripadne oko 700.000 eura od njegovog transfera u Romu. 

Ostaje nam da sačekamo zvaničnu potvrdu transfera, ali čini se da je to pitanje trenutka. Bit će nam zadovoljstvo gledati dvojicu bh. reprezentativca u dresu rimskog kluba - Džeku i Miralema Pjanića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.