Sabatini u Engleskoj dovršava Džekin transfer

Odlazi u Romu?

Sabatini u Engleskoj dovršava Džekin transfer

Midhat Šljivak

Sportski direktor italijanske Rome, Walter Sabatini, otputovaće u Englesku kako bi dovršio transfer Edina Džeke.

Bosanskohercegovački napadač već dugo se povezuje s prelaskom u redove Rome, koja je već poslala ponudu za kapitena bh. reprezentacije. Spremni su Manchester Cityju platiti 15 miliona eura, ali Građani za usluge našeg napadača žele 13 miliona više.

Također, tim s Olimpica Džeki nudi sedmičnu platu od 85.000 eura, te smatraju da će i ova ponuda biti dovoljna da Edin prihvati transfer u Romu.

Sportski direktor Rome Walter Sabatini će već tijekom vikenda otputovati u Manchester kako bi dovršio transfer, pa bi već naredne sedmice Džeko mogao dovršiti prelazak u italijanski tim.

Edin je u protekloj sezoni imao dosta problema s povredama. Zato je odigrao nešto slabiju sezonu, najlošiju otkako je postao član Građana 2011. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naš reprezentativac je u dresu Cityja odigrao 130 utakmica i postigao je 50 golova. Pretrhodno je bio član Wolfsburga, Teplica i Željezničara, gdje je i počeo karijeru. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.