Kvalifikacije za plasman u grupnu fazu Lige prvaka

Aničić i Astana jednom nogom u grupnoj fazi

Večeras je na rasporedu šest utakmica play-offa za plasman u grupnu fazu Lige prvaka, a prvi susret između Astane i APOEL-a završen je minimalnim rezultatom 1:0. 

Kazahstanski tim je mnogo bolje otvorio susret i šansu za postizanje pogotka imao je već u četvrtoj minuti. Nuserbajev je ispratio loptu iz centaršuta i zaprijetio glavom, ali je njegov pokušaj sjajnom odbranom spriječio gostujući golman Waterman. 

U nastavku utakmice Astana je nastavila stvarati šanse pred golom APOEL-a i to se isplatilo nakon samo deset minuta. Ketheovama je poslao centaršut u šesnaesterac, Dzhalocvhiev se najbolje snašao i glavom matirao golmana za minimalno vodstvo od 1:0. 

APOEL najbolju šansu za izjednačenje bilježi u 55. minuti, kada je udarac De Vincentija otišao pored gola, a u 62. minuti šansu je propustio i Leal. Do kraja utakmice i jedni i drugi su pokušavali postići pogodak, no promjene rezultata nije bilo. 

Na visokom nivou cijeli susret za Astanu odigrao je potencijalni bh. reprezentativac Marin Aničić, dok je Semir Štilić šansu za igru dobio u 63. minuti.

Liga prvaka, kvalifikacije: 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Astana - APOEL 1:0 (Dzholchiev 14.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.