Jesmo li već dobili najljepši gol Lige prvaka u ovoj sezoni?

Astana vodi protiv Helsinkija

Jesmo li već dobili najljepši gol Lige prvaka u ovoj sezoni?

Edmir Škorić
Teme:

Gol za pamćenje postigao je nogometaš Astane Dmitriy Shomko u 56. minuti susreta. 

Astana se bori za četvrto pretkolo Lige prvaka pred svojim navijačima. Kazahstanci su u Helsinkiju odigrali 0:0, pa im je kući bila potrebna pobjeda.

Nakon 42 minute igre gubili su nogometaši Astane s 2:0, činilo se da je sve gotovo, a onda je uslijedio veliki preokret. 

Twumasi postiže u 44. gol i to zahvaljujući gostujućem golmanu Orlundu, koji je katastrofalno branio danas. U 47. minuti Canas je s penala izjednačio na 2:2.

Astana do velikog preokreta i trećeg gola stiže u 56. minuti, kada je Shomko postigao eurogol. Izgledalo je da će centrirati skroz s lijeve strane, ali je lopta završila u mreži nemoćnog Orlunda. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Astana je zasad u četvrtom pretkolu, no gosti imaju 20-ak minuta nade…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.