Luda utakmica u Astani, Kazahstanci prošli dalje

Helsinki na kraju ispao

Luda utakmica u Astani, Kazahstanci prošli dalje

Edmir Škorić
Teme:

Nogometaši kazahstanske Astane uspjeli su na kraju da se plasiraju u četvrto pretkolo Lige prvaka. 

Duel HJK-a i Astane završen je bez pobjednika u Helsinkiju prije sedam dana. U tom meču nije pao nijedan gol, a danas čak sedam, a sa konačnih 4:3 Astana ide dalje.

Jallow je u četvrtoj doveo goste u vodstvo, već u 42. povisio je Baah na 2:0. 

U završnici prvog dijela Twumasi je uz veliku grešku gostujućeg golmana smanjio na 2:1, a na samom početku drugog dijela Canas zabija s 11 metara za 2:2. Astana eurogolom Shomka u 56. minuti dolazi do velikog preokreta, ali nije uspjela da zadrži vodstvo od 3:2. 

Twumasi zbog nesportskog ponašanja dobiva crveni karton u 71. minuti, a sa igračem više HJK preko Zenelija u 86. minuti, koji je pucao penal, stiže do 3:3 i velikog slavlja, ali to nije dugo trajalo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Igrala se 93. minuta, bio je korner za domaće, a Postnikov na asistenciju Shomka donosi pobjedu Astani i u konačnici plasman dalje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.