Van Nistelrooy je bio posljednja prepreka za Vardyja

Vardy je srušio mnoge velikane

E. Čaušević

Napadač Leicestera Jamie Vardy večeras je ušao u historiju engleske Premier lige nakon što je na 11 uzastopnoj utakmici uspio postići gol.

Vardy ove sezone igra u nevjerovatnoj formi, a danas je u remiju protiv Uniteda bio jedini strijelac. To mu je bio 11 uzastopni gol i postao je prvi igrač kojem je to uspjelo u engleskoj Premier ligi. 

Mnoge zvijezde su u historiji Premier lige postavljale rekord po broju uzastopnih golova, a danas je Vardy nadmašio mnoge legende engleske Premier lige.

9. Emmanuel Adebayor

Adebayor je u svojoj zadnjoj sezoni u dresu Arsenala igrao fenomenalno, a nakon toga odlučio se na prelazak u Manchester City što mu navijačio londonskog kluba nikada nisu oprostili. On je u sezoni 2007/08. postigao golove na sedam uzastopnih utakmica.

8. Thierry Henry

Legendarni napadač Arsenala i Barcelone našao je svoje mjesto i na ovoj listi. Henry je u sezoni 1999/2000. tresao mreže na sedam uzastopnih utakmica. Prvi je dao Tottenhamu, a kasnije je pogađao još protiv Coventryja, Wimbledona, Leedssa, Watforda, Chelseaja i Sheffielda.

7. Alan Shearer

Bilo bi zaista čudno da se legenda engleskog fudbala ne nalazi na ovoj listi. Shearer je u sezoni 1995/1996. na sedam uzastopnih utakmica uspio da savlada protivničkog golmana. To mu je bila prva sezona u Newcastleu koji ga je platio 15 miliona funti. Nije mu trebalo dugo da opravda uloženo novac.

6. Mark Stein

Stein je u sezoni 1993/94. nosi dres Chelseaja, a kao i fudbaleri prije njega i on je na sedam uzastopnih utakmica uspio da postigne gol. Niz je počeo protic Southamptona, a protiv Evertona je tražio i osmi gol, ali nažalost nije uspio.

5. Ian Wright

Nakon što je Wright 1991. godine potpisao za Arsenal trebalo mu je nekoliko mjeseci da se uklopi u londonsku ekipu. Ipak, svoj golgeterski talenat dokazao je u sezoni 1994/95. kada je na sedam uzastopnih utakmica uspio da postigne barem jedan gol. Jedan od njih dao je protiv Crystal Palacea i to mu je bio 100. gol u dresu Arsenala.

4. Daniel Sturridge

Napadač Liverpoola u posljednje vrijeme ima dosta problema sa povredama. Ipak, prije dvije godine igrao je u odličnoj formi i na osam uzastopnih utakmica uspio je da zatrese protivničku mrežu. Sturridge je tada zajedno sa Luisom Suarezom bio najzbutačniji tandem u Evropi.

3. Ruud van Nistelrooy

Holandska mašina za golove našla je svoje mjesto na ovoj listi, čak dva puta. Van Nistelrooy je prvo u sezoni 2001/02 na osam uzastopnih utakmica postizao golove, da bi kasnije popravio taj niz.

2. Ruud van Nistelrooy

Nakon što je u sezoni 2001/02. na osam uzastopnih utakmica tresao mreže, sljedeću sezonu je Holanđanin popravio taj rekord. Van Nisterlooy je čak na deset uzastopnih utakmica uspio da savlada golmana protivničke ekipe. Ovaj rekord trajao je više od decenije, a onda se pojavio napadač Leicestera.

1. Jamie Vardy

Vardy je ove sezone jednostavno eksplodirao, a večeras je uspio da nadmaši legendarnog Van Nisterlooyja i to zabivši gol njegovoj bivšoj ekipi. Gol protiv Uniteda bio je Vardyju 11 na isto toliko uzastopnih utakmica. On sada drži lidersko mjesto na ovoj listi, a već u narednoj utakmici će imati priliku da oteža posao svim golgeterima koji igraju, i koji će igrati u Premier ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.