Dok su igraču Nottinghama ukazivali pomoć, Joško Gvardiol je zabio

City vodi

Dok su igraču Nottinghama ukazivali pomoć, Joško Gvardiol je zabio

Edmir Škorić

U toku je meč 35. kola engleske Premier lige između Nottingham Foresta i Manchester Cityja, koji je uspio da dođe na vrijeme do prednosti.

Manchester City nema pravo na kiks ako želi da osvoji novu titulu, a na gostovanju u Nottinghamu danas kao veliki favorit stigao je lako do vodstva.

U 32. minuti, kada se Necu Wiliamsu ukazivala pomoć, zbog čega je domaćin imao igrača manje na terenu, Kevin De Bruyne je izveo korner, a Joško Gvardiol glavom donosi gostima veliko slavlje.

Nottingham je u 38. minuti imao sjajnu šansu, ali se obrukao napadač domaćeg tima Chris Wood. 

City je na putu za 22. pobjedu, a ako sve bude kako žele, doći će na bod od vodećeg Arsenala, koji je danas slavio kod Tottenhama s 3:2. Što se Građana tiče, imaju utakmicu manje i tri kola prije kraja sve svakako imaju u svojim nogama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gvardiol je danas pokazao zašto je jedan od najboljih i najskupljih defanzivaca na svijetu. 22-godišnjak je ljetos došao iz Leipziga za 90 miliona eura i ovo mu je bio već 3. gol ove sezone. Dva je dao u Premiershipu i jedan u Ligi prvaka.

Bivši igrač zagrebačkog Dinama sjajno se uklopio u sistem igre Pepa Guardiole i vjeruje se da će godinama biti glavna uzdanica u odbrani engleskog velikana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi