Urugvajac zbog Gerrarda ostao na Anfieldu

Suarez otkrio zbog koga je odbio Arsenal

Endin Čaušević

Fudbaler Barcelone Luis Suarez prije nekoliko godina bio je blizu prelaska u Arsenal.

Urugvajski napadač pružao je odlične partije u dresu Liverpoola što je privuklo pažnju Arsenea Wengera. Arsenal je 2013. godine poslao i zvaničnu ponudu od 40 miliona funti za Suareza, ali je Urugvajac odlučio ostati u Liverpoolu na nagovor Stevena Gerrarda.

"Imao sam primamljivu ponudu Arsenala, ali mi je Steven Gerrard rekao da ostanem i Liverpoolu. Nije htio da iznevjerim navijače i drago mi je što sam tako odlučio", rekao je Suarez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Suarez je godinu dana kasnije odlučio da prihvati ponudu Barcelone, a Redsi su zaradili oko 75 miliona eura. Barcelona u utorak igra prvu utakmici osmine finala Lige prvaka protiv nesuđene ekipe Suareza, Arsenala.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.