Euroliga

Efes hvata posljednji voz

Danas su na rasporedu četiri utakmice 9. kola TOP 16 faze Eurolige. 

Od 18 časova ekipa Khimkyja ugostiće tim Barcelone. Oba sastava u meč ulaze sa omjerom 4-4, te se nalaze na diobi 4. i 5. mjesta grupe F. Prvi susret završio je ubjedljivom pobjedom Španaca (87:70), ali ovaj put ruski košarkaši nastupiće pred svojim navijačima, tako da bi trebali gledati neizvjestan meč, a trijumf u ovom susretu i jednima i drugima bi dao dobar zamah ka ostvarenju cilja, a to je plasman među osam najboljih ekipa Evrope.

Sat kasnije u Zagrebu se sastaju Cedevita i Darussafaka. Zagrepčani ulaze u duel sa negativnim nizom od četiri poraza, ali i sa malim šansama za plasman u narednu rundu takmičenja. Isto važi i za tursku ekipu, koja je u zadnje vrijeme podigla nivo svoje igre, ali loše otvaranje grupne faze na kraju će ih vjerovatno skupo koštati.

Cedevita se nakon osam odigranih kola nalazi na posljednjem mjestu sa omjerom 2-6, a isti učinak ima i Darussafaka na 6. poziciji.

Jedan od interesantnijih mečeva trebao bi da bude onaj između Anadolu Efesa i Lokomotiv Kubana. Tim iz Istanbula nalazi se u velikoj rezultatskoj krizi i pobjeda na domaćem parketu im se nameće kao impretiv. Efes se nalazi na 5. mjestu grupe E sa dva trijumfa manje od Crvene zvezde i Panathinaikosa, tako da im je ovo možda i posljednja šansa kako bi uhvatili priključak za navedenim ekipama. Sa druge strane, Rusi se nalaze u znatno povoljnijoj situaciji, sa šest pobjeda zauzimaju 2. poziciju na tabeli.

Unicaja i Panathinaikos zatvoriće svojim susretom 9. kolo TOP 16 faze Eurolige. Nakon izvanredne serije kako u najvišem takmičenju, tako i u domaćem prvenstvu, Grci su puni samopouzdanja i čini se da u velikom naletu mogu da dobiju bilo koju ekipu u Evropi. Panathinaikos još uvijek nije potvrdio prolazak dalje, ali bi ih pobjeda u ovom meču približila cilju. Na tom putu stajaće im tim iz Malage koji je u dosadašnjem dijelu takmičenja slavio samo dva puta, međutim, ovo će im biti idealna prilika za povratak na pravi put. 

Parovi 9. kola:

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Khimky M. - Barcelona (18 časova)
Cedevita - Darussafaka (19 časova)
Anadolu Efes - Lokomotiv Kuban (20.45 časova)
Unicaja - Panathinaikos (20.45 časova)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.