Crvena zvezda u drugom poluvremenu razbila Efes
Foto: EPA

Beograđani slavili nakon preokreta

Crvena zvezda u drugom poluvremenu razbila Efes

Košarkaši Crvene zvezde su pred svojim navijačima stigli do svoje pete pobjede u TOP 16 fazi Eurolige i tako zadržali šanse za osvajanje četvrtog mjesta u grupi E. Beograđani su večeras bili bolji od Anadolu Efesa, protiv kojeg su slavili sa 91:82.

Utakmicu koja se igrala u Vršcu bolje je otvorio domaći tim, koji je nakon prvih deset minuta imao prednost od 24:19. Efes je u drugoj dionici zaigrao mnogo bolje i u potpunosti preokrenuo rezultat, te na odmor otišao sa +8 (46:38).

Drugo poluvrijeme donosi mnogo bolju igru Crvene zvezde, koja je postepeno smanjivala prednost turskog tima. Posljednja četvrtina protekla je u apsolutnoj dominaciji Beograđana, koji su sjajnom igrom stigli do preokreta i na kraju upisali siguran trijumf.

Najefikasniji igrač u pobjedničkom timu bio je Quincy Miller sa 15 poena, dok su Marko Gudurić i Maik Zirbes ubacili po jedan poen manje. Kod gostiju je najbolji bio Dario Šarić sa 19 poena, Cedi Osman je dodao 18, a Jon Deibler 16 poena.

Euroliga:

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Crvena zvezda - Anadolu Efes 91:82

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi