Zvezda prokockala veliko vodstvo i izgubila od Efesa

Poraz crveno-bijelih

Zvezda prokockala veliko vodstvo i izgubila od Efesa

Midhat Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras na gostovanju u Istanbulu od Anadolu Efesa rezultatom 85:84.

Domaći košarkaši bolje otvaraju meč. Imali su šest poena prednosti na sredini igre u prvoj dionici, ali Zvezda im nije dopustila da se odvoje, te je ostatak prvog perioda protekao u egalu. Nakon prvih 10 minuta Efes je imao plus dva, 25:23.

Druga četvrtina donosi mnogo bolju igru gostiju iz Beograda. Pogađali su apsolutno sve, igrali su dobru odbranu, te su okrenuli meč u svoju korist. Na poluvrijeme Zvezda odlazi sa 10 poena prednosti 54:44 uz zaista odličnu igru.

Nastavili su gosti s boljom igrom i u nastavku utakmice. Imali su i 15 poena prednosti u jednom trenutku, a nakon 30 minuta igre su imali plus 11, 72:61.

Međutim, Efes se potpuno vratio u meč. Na nešto više od tri minute do kraja dolaze do izjednačenja rezultata 79:79, te se ušlo u neizvjesnu završnicu.

Dario Šarić tri sekunde prije kraja pogađa za vodstvo domaćeg tima 85:84, a Zirbes je na drugoj strani promašio šut za pobjedu, te je Efes stigao do tijumfa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Domaće je predvodio Bryant Dunston sa 21 poenom, dok je Maik Zirbes na drugoj strani dodao 22.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti