Lokomotiv savladao Efes i ostao maksimalan

Rusi sjajno otvorili TOP 16

Lokomotiv savladao Efes i ostao maksimalan

Košarkaši Lokomotiva iz Kubana su u okviru 2. kola Grupe E TOP 16 faze na svom terenu u dramatičnoj utakmici savladali Anadolu Efes rezultatom 78:77.

Efes je bolje ušao u utakmicu i nakon prve četvrtine je imao osam poena prednosti, da bi se Lokomotiv do kraja poluvremena uspio malo rezultatski približiti svom protivniku.

Nakon izjednačene treće četvrtine, Lokomotiv je u posljednjoj dionici dodao u brzinu više i na kraju uspio preokrenuti rezultat u svoju korist i slaviti rezultatom 78:77.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Delaney sa 25 poena, dok su po 16 ubacili Randolph i Huertel.

Za košarkaše iz Kubana je ovo druga pobjeda u TOP 16 fazi i trenutno se nalaze na vrhu tabele u svojoj grupi nakon nepotpuna dva kola, dok je Efes četvrti sa omjerom od jedne pobjede i jednog poraza.

TOP 16, Grupa E:

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Lokomotiv Kuban - Anadolu Efes 78:77

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi