Evropa liga, osmina finala

Sparta Prag protutnjala Rimom, Aduriz presudio Valenciji

Večeras su od 19.00 sati odigrana tri revanš meča osmine finala Evropa lige, a dalje su prošli Sparta iz Praga, Atletic Bilbao i Villareal.

Valencia je na Mestalli pokušala stići prednost Atletica od 1:0 iz prvog meča, ali se ne kraju nije uspjela plasirati dalje. Sjajno su domaći odigrali prvo poluvrijeme i već su u 13. minuti poveli preko Mine sa 1:0. Na drugi gol čekalo se do 37. minuti, a tada je Aderlan pogodio mrežu gostiju.

Domaći su bili daleko bolji i u nastavku meča, ali je u 76. minuti nakon fenomenalne asistencije Raula Garcije Aduriz pogodio za konačnih 2:1 i plasman Bilbaa u četvrtfinale.

U Rimu su snage odmjerili Lazio i Sparta iz Praga, a gosti su taj meč riješili u svoju korist sa uvjerljivi 3:0 i plasirali se dalje. Poveli su već u 10. minuti preko Dockala, da bi samo dva minuta kasnije Krejci povećao na 2:0. Konačnih 3:0 i ovjeru prolaza za Spartu potvrdio je Julis u 44. minuti meča. Senad Lulić je odigrao svih 90 minuta.

U trećem meču koji je počeo u 19.00 sati Leverkusen i Villareal su odigrali 0:0 tako da se španski predstavnik zahvaljujući pobjedi od 2:0 u prvom meču plasirao dalje.



Potražite više informacija na temu Liga prvaka:




Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.