Valencia ponizila Rapid, Leverkusen siguran u Lisabonu

Evropska liga, 1/16 finala

Valencia ponizila Rapid, Leverkusen siguran u Lisabonu

Fudbaleri Valencije slavili su večeras uvjerljivu pobjedu na domaćem terenu proitiv Rapida u okvriu prvog meča šesnaestine finala Evropa lige rezultatom 6:0.

Šišmiši su poveli već u 4. minuti kada je mrežu gostiju zatresao Mina. Samo šest minuta kasnije Parejo je povisio na 2:0. Igrao se 25. minut kada je Mina postigao drugi gol za meču za 3:0, da bi samo četiri minuta kasnije Negredo pogodio za 4:0.

Deset minuta prije odlaska na odmor Gomes je pogodio za velikih 5:0 što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena. U nastavku meča viđen je još jedan pogodak i to u mreži gostiju, a strijelac je u 89. minuti bio Rodrigo.

Ekipa Bayer Leverkusena ostvarila je značajnu pobjedu i to u gostima kod Sportinga iz Lisabona, liderske ekipe portugalskog šampionata. Jedini pogodak na meču postigao je Bellarabi u 26. minuti utakmice na asistenciju Jedvaja. Treba reći i to da su domaći u 74. minuti ostali sa igračem manje, a pocrvenio je Semedo.

Ekipa Shakhtara i Schalkea odigrale su prilično nezanimljiv meč koji je završen 0:0, dok je portugalska Braga ostvarila veoma značajnu pobjedu protiv Siona u gostima rezultatom 2:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi