Šahtar šokirao Schalke, Lazio siguran, Rapid se opet obrukao
Foto: EPA

Evropska liga

Šahtar šokirao Schalke, Lazio siguran, Rapid se opet obrukao

Večeras su odigrane revanš utakmice 1/16 finala Evropske lige.

Najzanimljiviji susret odigran je u Gelsenkirchenu, gdje su snage odmjerili Schalke i Šahtar. Nakon 0:0 iz prve utakmice odigrane u Ukrajini, večerašnji duel je neočekivano pripao Šahteru, koji je visokom pobjedom od 3:0 izborio plasman u osminu finala.

Igrao se 27. minut kada su gosti došli u prednost. Na asistenciju Ferreyre, Marlos je sjajno pogodio petom za vodstvo Šahtara od 1:0 i rezultat prvog poluvremena. Ferreyra je u 63. minuti još jednom zaledio Veltins Arenu golom za 2:0, da bi konačnih 3:0 u 77. minuti postavio Kovalenko.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac bio je starter u poraženoj ekipi, a igru je napustio u 46. minuti, kada ga je zamijenio Aogo.

Vidi video!

Veoma zanimljivu utakmicu odigrali su u Rimu Lazio i Galatasaray. Rezultat 1:1 iz Istanbula davao je rimskoj ekipi nešto veće izglede za plasman u osminu finala, a večeras se vidjelo da je Lazio trenutno bolji tim.

Prvo poluvrijeme proteklo je bez većih uzbuđenja, da bi u nastavku viđena prava golijada. Domaći tim je u 59. i 60. minuti postigao dva gola preko Parola i Andersona, da bi već u 62. minuti Oztekin vratio Galatasaray u borbu za plasman dalje. Konačnih 3:1 postavio je u 72. minuti Miroslav Klose, koji je u igru ušao samo dvije minute prije toga.

Naš Senad Lulić je na terenu proveo 58 minuta, kada je umjesto njega u igru ušao Candreva.


Bečki Rapid je večeras pretrpio još jednu blamažu od Valencije. Nakon što su Šišmiši na Mestalli slavili sa 6:0, večeras su na Ernst Happel Stadionu trijumfovali rezultatom 4:0 i tako se plasirali dalje sa pomalo nestvarnih 10:0 u dvije utakmice. U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, da bi se gosti iz Španije u drugom dijelu igre potpuno raspucali i golovima Rodriga, Feghoulija, Piattija i Mustafija upisali novi ubjedljiv trijumf.

Sparta je na gostovanju u Rusiji sa visokih 3:0 savladala Krasnodar i tako se sa ukupnih 4:0 plasirala dalje. Svi golovi viđeni su u drugom poluvremenu, a pogađali su Marecek u 51., Frydek u 57. i Fatai u 70. minuti. Domaći tim je utakmicu završio sa desetoricom igrača na terenu zbog isključenja Kaborea u 68. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska liga, 1/16 finala:

Lazio - Galatasaray 3:1
Schalke - Šahtar 0:3
Rapid - Valencia 0:4
Krasnodar - Sparta 0:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi