Prvak BiH dočekuje slovenačkog velikana

Mladi tim Izviđača želi iznenaditi favorizovano Celje

Rukometni klub Izviđač iz Ljubuškog je prošle sezone nakon 11 godina ponovo postao prvak Bosne i Hercegovine.

Osvajanjem pete titule u historiji kluba Izviđač je izborio plasman u SEHA ligu, koja je trenutno jedna od najjačih rukometnih liga na svijetu.

Bh. prvak je na premijeri u Bjelorusiji doživio siguran poraz od Meškova (40:29), ali uprkos tome nije razočarao.

"Ovogodišnja SEHA liga jedna je od najkvalitetnijih rukometnih liga na svijetu. Mislim da smo u Brestu pokazali da imamo određenu kvalitetu. Iako smo izgubili 11 razlike pokupili smo simpatije novinara i domaćina koji su vidjeli da igramo dobar i moderan rukomet. To očekujem i u srijedu protiv Celja, kluba s dugogodišnjom tradicijom i stalnim sudionikom Lige prvaka. Naš adut je dobra popunja dvorana u Ljubuškom, i dati ćemo sve od sebe da pokušamo pobijediti", kazao je trener Izviđača Zdenko Grbavac i dodao:

"Mi smo najmlađa ekipa u SEHA ligi s prosjekom oko 20 godina. Nemamo iskustvo igranja velikih utakmica, a kroz Premier ligu ova ekipa je stekla jednu dozu iskustva. No, SEHA liga je druga dimenzija, igramo sa ozbiljnim protivnicima koji su u financijskom, organizacijskom i igračkom kadru puno jači od nas. Sada trebamo stjecati iskustvo, da ovi momci vide gdje, koje su njihove mogućnosti i mogu li parirati igračima iz drugih klubova. Mislim da ćemo prikazati dobar rukomet u SEHA ligi i nećemo biti nikome lagan protivnik".

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Utakmica drugog kola SEHA lige između Izviđača i Celja igra se u srijedu u 17 sati u Ljubuškom. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.