Tako kaže bivši fudbaler Redsa

"Mourinho je silno želio sjesti na klupu Liverpoola"

Portugalski stručnjak Jose Mourinho bio je jako blizu klupe Liverpoola.

Bilo je to 2004. godine, a sudeći prema riječima bivšeg fudbalera Redsa Dannyja Murphyja, Mourinho je silno želio da se to dogodi, ali čelnici Liverpoola na kraju su izabrali Rafu Beniteza.

"Rafael Benitez je posao u Liverpoolu dobio 2004. godine, bilo je između njega ili Mourinha. Znam sa sigurnošću, Mourinho je silno htio posao u Liverpoolu", rekao je Murphy i dodao:

"Liverpool je odabrao Beniteza jer je sezonu ranije osvojio Kup Uefa i špansku ligu s Valencijom. Mislili su da tako nešto ima puno bolje temelje nego ono što je Mourinho napravio u Portugalu. Znam da je Mourinho bio vrlo razočaran. I meni se to sve gadi jer je došao Benitez koji me nije htio. Gadi mi se sve to jer da je Mourinho došao, možda bih i ostao u Liverpoolu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je Mourinho na kraju završio u Chelseaju, a ostalo je historija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.