Ambiciozni njemački tim

RB Leipzig je uspio ono što niko nije 28 godina

Malo je ko vjerovao da će novajlija RB Leipzig nakon sedam kola biti na trećoj poziciji u Bundesligi. 

Već na samom startu sezone RB Leipzig je pokazao da će igrati ozbiljnu ulogu. Tim kojeg vodi Ralph Hasenhüttl je sjajnom igrom jučer savladao i Wolsburg te tako došao do svog 15. boda u sedam utakmica, a ukoliko nastavi u ovakvom tempu, svakako je za očekivati i izlazak u Evropu. 

Da RB Leipzig prolazi kroz svojevrsnu bajku potvrđuje i veoma zanimljiv podatak kojeg su objavili njemački mediji. Naime, RB Leipzig je jedini tim iz liga petice od sezone 1988/89. kojem je pošlo za rukom da kao novajlija ostane neporažen na prvih sedam utakmica. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, pomenuti klub je osnovao Red Bullov vlasnik Dietrich Mateschitz koji je ispred Leipzig morao dodati "RasenBallsport" jer je inače u Njemačkoj zabranjeno imenovanje kluba za promotivne svrhe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.